Derek Ryan fortsätter leverera

Derek Ryan fortsätter leverera

Två nya matcher i ett nytt dubbelmöte, denna gång mot Iowa Wild, och Derek Ryan skull än en gång spela en viktig roll. I den första matchen körde Checkers över Wild fullständigt. Matchen slutade hela 8-3 efter 1 mål och 2 assist från Ryan. Matchens lirare var annars rookien Andrew Poturalski som öppnat säsongen starkt med två mål i denna match, och 6 poäng totalt på fyra matcher. I returmötet skulle det börja lovande efter att Ryan lyckats måla i numerärt underläge och ge Checkers ledningen efter 15 spelade minuter.

Tyvärr skulle Wild kvittera bara några minuter senare och sedan ta ledningen halvvägs genom andra perioden. Efter det blev det mycket krig och Wild stred hårt för att behålla sin ledning och gjorde det framgångsrikt. Inga fler mål kom och Checkers fick åka hem med en seger och en förlust på två matcher.

Just nu är Checkers näst sist i sin division med endast 1 seger på de fyra inledande matcherna. Inte den start nye coachen Ulf Samuelsson hoppats på kan jag tänka mig, men Checkers är inte tippade att vara med i toppstriden detta år heller. För Ryans del har han samlat på sig fem poäng på fyra matcher (2+3) och befinner sig på 16:e plats i AHL:s poängliga efter fyra matcher, och som det är känt är AHL mångt och mycket en strid för att visa upp sig för att få ta klivet upp. Personliga framgångar väger tungt helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *