Jared Aulin dominerar i NLB

Jared Aulin dominerar i NLB

När det blev klart att Jared Aulin fick lämna Örebro var det många som blev upprörda. Han var en spelare och person som fansen verkligen tagit till sitt hjärta på mer än ett sätt och hans kamp med att fortsätta spela efter att hans mor gått bort i cancer engagerade många. Han sökte dig vidare och fick ett kontrakt med SC Rapperswil-Jona Lakers i Schweiziska andraligan, NLB.

Där klev han direkt fram som en ledande spelare och producerade 1 poäng per match, totalt 11 mål och 34 assist på 45 matcher. Lakers vann till slut NLB, men skulle falla i finalen mot HC Ajoie och missade därmed möjligheten att kvala upp till NLA. Nu skulle inte HC Ajoie lyckas kvala upp om man ska se någon form av ”glädje” i det.

I år har Lakers öppnat sådär, men har ändå tagit 19 poäng på 11 matcher, men framförallt har Aulin öppnat säsongen oerhört starkt. På de inledande 11 matcherna har han gjort hela 19 poäng, varav 6 mål och 13 assist. Han har bildat en kedja med Dion Knelsen och Antonio Rizzello som verkligen klickat tillsammans.

Lakers befinner sig just nu på femte plats efter 11 matcher, men tabellen släpar ganska mycket. I topp finns HC La Chaux-de-Fonds som tagit hela 30 poäng på 13 matcher och EHC Olten med 29 poäng på 12 matcher. Nu går åtta av tio lag till slutspel så placeringen mot slutet av säsongen har inte så stor betydelse i NLB, men det är ändå aldrig roligt att förlora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *