Oscar Fröberg fortsätter säsongen i Vimmerby

Oscar Fröberg fortsätter säsongen i Vimmerby

Oscar Fröberg var under förra säsongen utlånad till IFK Arboga större delen av säsongen, även om han också hade sejourer i AIK, Vita Hästen och Örebro Hockey utan att spela där. Han fortsatte att spela med Arboga även denna säsongen och nu när HockeyEttan Västra är färdigspelad och Arboga inte gick vidare till AllEttan, de missade vidare spel med 8 poäng, var det fråga om hur Örebro, och hans agent, kunde ordna med mer kvalitativ speltid för Fröberg.

Fröberg har stått för en riktigt gedigen insats i Arboga och trots att laget var en god bit från att ta sig vidare har Fröberg mäktat med 92,73% och 2,31 GAA. Med det var han en av seriens bästa målvakter. Han stod hela 19 av 22 matcher och har i och med det fått ordentligt med speltid, men nu när Arboga inte tig sig vidare var det nog aldrig någon fråga om att inte röra sig vidare. Han är ung och behöver bästa möjliga utmaning för att bli ännu bättre.

Hans nya klubbadress under våren blir då Vimmerby HC där Viktor Kokman varit den givna ettan under hösten. Andremålvakten Mattias Magnusson har knappt fått gå ut på isen och den korta tid han var därute gick det inget vidare. Även om Kokman inte varit dålig så skulle jag nog ändå tro att Fröberg kommer ge honom rejäl konkurrens om förstaspaden.

Vimmerby har ett klart bättre lag än Arboga och även om det är en svårare serie så har nog Fröberg presterat bättre siffror än Kokman. Jag hoppas Fröberg kliver fram och visar var skåpet ska stå. Jag tycker han imponerar faktiskt och när många pratar om Daniel Marmenlind som den nästa stora stjärnmålvakten så tycker jag nog Fröberg har visat att han kan minsann han också. Hans jämnhet och högstanivå bådar gott inför framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *