Formkoll inför Brynäs 19/12

Formkoll inför Brynäs 19/12

Tre nya poäng inkasserades mot Leksand efter att Örebro ändå inlett matchen ganska bra och fick med sig en ledning med 2-0 in till andra perioden. Väl där så gick det inte lika bra och det finns de som påstår att Leksand förtjänade mer än noll poäng. Brynäs å andra sidan hade en ännu tyngre andra period mot Djurgården där det rasade ihop ganska ordentligt.

Jordan Boucher blev nu avstängd igen och Viktor Lodin kallades hem. Max Lindholm var redan tillbaka i laget eftersom Linus Öberg är iväg på JVM. Det kommer med andra ord vara ett Örebro med lite annorlunda uppställning imorgon, men Brynäs är åter igen värre med en backsida som har relativt stora hål av olika anledningar. JVM och skador de två största.

De fem senaste matcherna ser ut på detta vis:

Lag Poäng Mål Insläppta
Brynäs 5 11 17
Örebro 6 9 13

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott Skott emot SVS% S% Corsi% PDO%
Brynäs 108 138 87,68 10,19 45,36 91,50
Örebro 141 148 91,22 6,38 54,66% 99,78

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Brynäs 84,21% 3 33,33% 6
Örebro 85,00% 3 0% 0

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Brynäs har haft stora problem med försvarsspelet större delen av säsongen, men samtidigt har det funnits matcher där verkligen spelat bra. Dessa matcher har det varit långt mellan. På sistone har Jaedon Descheneau också vaknat till liv med fem poäng på fem matcher (nio totalt), annars är det som vanligt Greg Scott och Anton Rödin man ska se upp med.

Brynäs special teams är inte någon direkt svaghet hos laget, tvärtom. Powerplay har levererat riktigt bra på sistone och boxplay har varit stabilt. Spelet fem mot fem däremot lämnar mycket att önska.

Örebro har lyckats med bedriften att nå noll procents utdelning i powerplay nu. Det är ganska anmärkningsvärt faktiskt att man inte lyckats göra ett enda mål i powerplay över de senaste fem matcherna. Samtidigt fick sig boxplay en liten törn senast mot Leksand, men det är fortsatt fullt godkänt.

Max Lindholm fick aldrig chansen i powerplay senast eftersom Örebro bara hade 10 sekunder powerplay. Jag håller tummarna för att det blir mer nästa match.

Brynäs är formsvagt, men inte ofarliga. De saknar djup och backlinjen är decimerad. Jag vill påstå att Örebro är favoriter och nya poäng är inte alls omöjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *