Formkoll inför Leksand 17/12

Formkoll inför Leksand 17/12

Det blev tre poäng mot Oskarshamn efter att Dominik Furch agerade levande vägg. Att påstå att Örebro gjorde en överlag bra match är nog att putsa duktigt på hur det verkligen såg ut, men de vann trots allt och de höll tätt bakåt. Oskarshamn fick helt enkelt finna sig i att de inte skulle göra mål denna match trots alla lägen de skapade.

Rasmus Rissanen var tillbaka i spel och fick lite mer speltid än matchen innan. Tyvärr ledde det till att Jonathan Andersson och Stefan Warg hamnade i backpar igen och det ser också ut som att man kommer att fortsätta med det. Jag tänker inte älta det mer här, men jag har laddat upp med magsårsmedicin inför matchen. Med tanke på hur formen är överlag kan det behövas av flera anledningar än dem i par.

Leksand å sin sida har faktiskt lyckats vinna två matcher senaste fem, mot Rögle och Oskarshamn, men hade innan det en väldans massa förluster på rad. Leksand har haft problem med försvarsspelet framförallt medan anfallsspelet ändå varit ganska frejdigt, om än ineffektivt.

Det har saknats en rad framträdande spelare på träningarna, men det är främst Johan Fransson, Martin Karlsson och Oscar Lang som är skadade, medan Spencer Abbott har problem med ljumskarna och tar det lite lugnt. Tänkte förstemålvakten Janne Juvonen har inte nått nivåerna i Mora förra säsongen, men det förvånar inte mig då han konsekvent levererat på en annan, lägre nivå, tidigare säsonger.

De fem senaste matcherna ser ut på detta vis:

Lag Poäng Mål Insläppta
Leksand 6 9 13
Örebro 6 9 12

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott Skott emot SVS% S% Corsi% PDO%
Leksand 154 125 89,60 5,84 52,27 97,10
Örebro 144 133 90,98 6,25 55,68% 98,00

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Oskarshamn 71,43% 4 5,56% 1
Örebro 90,48% 2 4,55% 1

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Leksand spelar som bekant ändå en offensiv, glad hockey. Det är mycket avslut, men effektiviteten är inte den bästa. Spelet i powerplay har även det varit rent bedrövligt, men de kan i alla fall glädja sig åt att Örebro är ännu sämre. Det i sig är en bedrift, men ett powerplay på 4,55% är för dåligt för att ens skämta om.

Leksands boxplay är inte heller något att ringa hem om, men det kan mycket väl vara tillräckligt bra ändå när det är Örebro som ska försöka ställa upp. Om Örebro vill försöka hitta något flyt i powerplay är det svårt att hitta ett bättre läge än nu. Leksands målvakter har inte imponerat heller nämligen.

Leksands offensiv oroar mig lite med tanke på hur Örebro inte fått sitt spel att stämma. Givetvis vill man säga att Örebro borde ta detta, men det kräver också att man lyckas hitta tillbaka till sitt spel igen. Om inget annat behöver man sätta de farliga chanser som man skapar.

Det ska bli mycket intressant att se om Max Lindholms återvändo kan ha någon positivt effekt på laget. Han har trots allt levererat riktigt bra i Bofors och även gjort så i powerplay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *