Nya rykten: Enroth återvänder, Furch lämnar?

Nya rykten: Enroth återvänder, Furch lämnar?

Närke Kulturbryggeri Stormaktsporter Kaggen 2006 eller 2007? Ja det är lite så det känns när man nu ska behöva fundera på vem av Jhonas Enroth och Dominik Furch man vill ha i kassen. Nu tycker jag att Dominik Furch visat att han är SHL:s kanske bästa målvakt, men frågan är om Örebro får behålla honom? Han känns faktiskt för bra för SHL ibland och att någon bättre betalande klubb skulle hugga honom efter säsongen känns högst troligt.

Nu har Örebro en tanke om att försvenska, men jag kan tycka att Dominik Furch är en spelare som man inte ska prioritera att ersätta. Han är helt enkelt för bra för att man bara ska ersätta honom enkelt med någon annan bara för att han inte råkar vara svensk, men frågan är som sagt fortfarande om han ens går att behålla till nästa säsong.

Om man nu ska aktivt jobba för att försvenska målvaktsposten måste väl ändå Jhonas Enroth vara så nära man kan komma en ersättare till Furch? Han har levererat konsekvent på en hög nivå i KHL och han visade även under den korta tiden i Örebro att han håller en hög nivå i SHL.  Han trivdes i Örebro sades det och Johan ”MrMadhawk” Svensson lät tämligen säker på att Enroth är väldigt nära Örebro i senaste avsnittet av Sanny & Svensson.

Tappar Örebro Furch till nästa säsong då känns ändå Enroth som en godkänd ersättare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *