Formkoll inför Luleå 23/1

Formkoll inför Luleå 23/1

Örebro fick se sig ordentligt utspelade mot Rögle senast och matchen innan dessa blev man ordentligt tillbakapressade av bottengänget från Leksand. Det är inga två matcher som man gör att man ser fram emot att möta serieledarna från Luleå.

Luleå har vräkt in mål på sistone, men också släppt in oväntat många mål. Det har varit en gladhockey som man kanske inte alls väntar sig från Norrbottningarna normalt sett.

De fem senaste matcherna ser ut på detta vis:

Lag Poäng Mål Insläppta
Luleå 10 21 15
Örebro 11 13 11

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott S% Skott emot SVS% Corsi% PDO%
Luleå 136 15,44 98 84,69 57,73 100,35
Örebro 130 10,00 145 92,41 44,81 103,25

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Luleå 75,00% 4 18,18% 4
Örebro 89,47% 2 10,00% 1

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Det är en hel del siffror som sticker ut åt alla möjliga håll här. Luleå har gjort mängder med mål, men också torskat mot Oskarshamn. De har en enorm Corsi, men en räddningsprocent som är riktigt svag, men tack vare en skotteffektivitet som är nästan genom taket har de fortfarande en PDO som ser relativt normal ut sammantaget.

Luleås boxplay har faktiskt haltat lite på sistone, men istället har de lyckats göra mål i powerplay. Det är mycket som är mer eller mindre upp-och-ner med Luleå de senaste fem matcherna.

Örebro å sin sida ser ut lite som det brukar, men med ett stort undantag och det är Corsi% som är nog den lägsta jag sett denna säsong, men det är helt naturligt när man låter Rögle och Leksand skjuta försöka skjuta sönder målvakten och inte klarar av att ta så många avslut själv.

Frågan är då om Luleå kan reda ut de detaljer som lett till att de släppt in ovanligt många mål eller om Örebro kan hoppas på att hitta några luckor framåt. Det är två av Sveriges bästa lag som möts imorgon, men formen är bra svår att riktigt greppa.

Vi väntar med Kovacs-kommentarerna till artikeln imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *