Formkoll inför Skellefteå 26/12

Formkoll inför Skellefteå 26/12

I vad som kan ha varit säsongens tråkigaste match gick Örebro lottlösa och fick nöja sig med att tröstmåla i powerplay. Formen är fortsatt ”sådär” och laget kommer inte riktigt upp i nivå, men de är fortsatt med i toppen av tabellen och har häng på förstaplatsen.

Skellefteå följde upp den mycket meriterande segern mot Luleå att torska med 3-0 torsk mot HV71 och dessförinnan har man vunnit och förlorat ungefär varannan match under en lång period. Skellefteå har inte kunnat visa upp någon större stabilitet under säsongen och just nu ligger man i mitten av tabellen och presterar därefter.

De fem senaste matcherna ser ut på detta vis:

Lag Poäng Mål Insläppta
Skellefteå 8 13 15
Örebro 6 9 11

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott Skott emot SVS% S% Corsi% PDO%
Skellefteå 127 144 89,58 10,24 49,73 99,51
Örebro 144 132 91,67 6,25 57,56 98,67

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Skellefteå 78,57% 3 20% 3
Örebro 83,33% 3 5,88% 1

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Skellefteå har fallit tillbaka lite från tidigare säsonger och det släpps in fler mål samtidigt som de också gör färre mål framåt. Jämfört med andra lag i tabellen runtomkring dem blir det fler mål både fram och bakåt, och det är nog framförallt målen bakåt som gör att de ligger där de gör. Powerplay har rest sig och producerar på en godkänt nivå numera, men boxplay och spelet fem mot fem är fortsatt aningen haltande även det inte är direkt dåligt heller.

För Örebro är det lite tvärtom. Även om man fortsatt släpper till lite mycket farliga chanser mot eget mål har man ändå lyckats hålla nere målen bakåt samtidigt som man göra hyfsat mycket mål framåt i spelet fem mot fem, och inte minst skapar man många riktigt bra målchanser. Boxplay ser fortsatt bra ut även om det faktiskt trillat in några mål bakåt på sistone. Powerplay är fortsatt ett sorgebarn, vilket kanske är rent av en något snäll beskrivning faktiskt.

Formen överlag för båda lagen är lite sådär. För Skelelfteå har den varit så mest hela tiden medan Örebro varit där sedan början på december. Örebro har en hyfsat bra historik uppe i Skellefteå med tanke på vilket ruggigt bra lag de ändå varit tidigare säsonger. Det känns med andra ord ganska öppet med goda chanser för Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *