Lite ändringar på hemsidan

Lite ändringar på hemsidan

Vi hag gått igenom en del saker bakom kulisserna som vi inser att vi inte tänkt till kring och som inte minst blir väldigt konstiga när vi faktiskt ska börja skriva mer om Örebro Hockeys damlag.

Efter en del funderingar har vi kommit fram till ett par saker som rör egentligen främst kategorierna, men också rubriker och hur vi ska hantera två olika lag med med likvärdiga ingångar.

Den gamla kategorin Örebro Hockey blir Örebro Hockey Herr och de två kategorierna Inför och Matchrapporter flyttas in som underkategorier. Kategorin Örebro Hockey Dam får två nya kategorier: Inför och Matchrapporter.

I rubriker och text kommer båda lagen att vara Örebro Hockey. Att skriva Örebro Hockey Herr och Örebro Hockey Dam är inte ett seriöst alternativ. Det är två representationslag från samma förening.

Givetvis förstår vi att det kan bli något förvirrande i början, men vi tror att ni snabbt får grepp om det. Damerna spelar betydligt färre antal matcher och möter flera lag som inte har någon motsvarighet i SHL. ”Derbyna” mot Färjestad kan jag tänka mig blir aningen förvirrande kanske, men det borde klarna ganska snabbt en bit in i texten om man inte kollar på kategorin så klart.

Om inget annat kommer jag att vara snabb att påpeka hur de misslyckats med att gå upp till SDHL flera gånga vid varje tillfälle jag får.

Tonen i texter och den allmänna attityden ska givetvis vara utifrån vardera lags förutsättning. Att såga 14-åriga Alice Nilsson om hon slår en felpass i egen zon som om det var Rasmus Rissanen under hans första säsong är det givetvis inte tal om. Personligen hoppas fortsatt kunna ha samma nivå på analyserna i alla fall.

Örebro Hockeys damlag är i sin linda och tanken är så klart att de ska ta steg för att kunna börja kvala upp till SDHL så småningom, men det måste få ta sin tid.

Det här känns som det roligaste vi gjort sedan bloggen startade för många år sedan. Ambitionen är hög och vi hoppas verkligen att vi lyckas. Det blir en ordentlig utmaning med tanke på att pandemin som råder, men vi har haft en bra dialog med Örebro Hockey och hoppas verkligen kunna göra något riktigt bra av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *