Örebro Hockey Dam presenterat

Örebro Hockey Dam presenterat

Örebro Hockey gör det enda rätta och går ut ordentligt med att nu är Örebro Hockey Dam verklighet. Föreningen tar över damlaget från Örebro Hockey Ungdom och man har på det fått en gratisplats i DamEttan Västra efter att två andra lag tackat nej till spel i den divisionen. Representationslaget kommer därför att spela i DamEttan denna säsong, men utöver det kommer man även att ha ett lag i DamTvåan Västra.

Det kan låta mycket med två lag på en gång, men med tanke på hur få matcher som tjejerna spelar och hur många tjejer som det finns i truppen känns det faktiskt som ett bra upplägg där man kan ge många spelare bra med istid och bättre möjligheter att utvecklas. Vi har tidigare intervjuat Stefan Bengtzén om damlaget och det är något vi kommer att följa upp. Vi kommer att bevaka damlagen i den mån det faktiskt är möjligt i dessa tider. Det är något som ligger framförallt mig själv nära.

I intervjun med Bengtzén kom vi också in på skillnaden med vad Örebro vill göra, och vad till exempel Brynäs gör. Brynäs spelar i SDHL, men kollar ni närmare på truppen är det inte mycket spelare från regionen och så vill inte Örebro ha det. Man vill satsa från grunden och se till att det finns tillväxt med tjejer från regionen. Sedan måste inse den krassa verkligheten också med att vissa specialkompetenser måste värvas in. Det är dock inget man jobbar aktivt med idag då allting är i sin linda.

Inte att glömma är att Robert Kovacs och landslagsmålvakten Minatsu Murase är ett par. Murase har tränat och spelat lite med HC Örnen för att hålla igång. Huruvida hon faktiskt är aktuell för spel i Örebro Hockey är något vi får återkomma kring. Just nu är det familjen som kommer först och det måste man respektera.

– Vi är väldigt glada över att nu kunna starta vår satsning kring damhockeyn. Örebro Hockey Dam kommer vara en viktig del i vår verksamhet och vi vill över tid bygga en hållbar satsning. För oss handlar det om att skapa förutsättningar både sportsligt och organisatoriskt för att ta steget till SDHL inom en 5-årsperiod. Vi vill vara det självklara valet i regionen och verksamheten ska i synnerhet grunda sig på svenska spelare från närområdet, säger Örebro Hockey GM Stefan Bengtzén.

Nu ser issituationen ut som den gör i Örebro, helt horribel, och därför kommer damerna att få fortsätta köra större delen av sin verksamhet på Trängens IP (namnet börjar kännas överdrivet ironiskt vid detta lag). Kommunen skriver till och med på sin egen hemsida att ”Anläggningen är hårt bokad” utan att inse vilket problem det är. Att damerna sedan inte riktigt får plats i Behrn Arena kan jag ha större förståelse för då arenan renoverades långt innan dessa planer fanns på bordet, men det är ändå synd och skam att det inte verkar finnas några konkreta planera från kommunen att göra något åt bristen på isytor.

– Det känns jättekul att vi nu tar steget in under Örebro Hockeys flagga. Vi är en stor mix i laget med många unga tjejer men även rutin med tjejer som har spelat på hög nivå. För många blir det något nytt att ta steget in i DamEttan men vi ser fram emot det som komma skall, säger Örebro Hockey Dams Huvudtränare Ulf Gyllander.

Vi tror att man ska kunna se damlaget via svenskhockey.tv, men har inte lyckats bekräfta det. Svenska Ishockeyförbundet har inte uppdaterat informationen om serierna heller, men det borde ske inom kort då det mesta verkar spikat nu.

DamEttan Västra inleds 19/9 med ”derby” mot topplaget Färjestad som misslyckats med att kvala upp till SDHL flera år i rad nu.

Forza Rödvitt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *