Örebro Hockey-appen är här

Örebro Hockey-appen är här

I en tid där alltfler människor blivit mobila med smarta telefoner och surfplattor hör det snarare till det självklara än inte att var och varannat företag har en app av något slag. Nu har hockeylaget Örebro anslutit sig till skaran, men tack och lov verkar de insett att man måste erbjuda något mer i appen.

Det är tyvärr alltför vanligt att många företag som släpper appar som egentligen inte tillför något nytt. Det kan vara så att man bara virar in sin mobila hemsida i en app och tror att folk är nöjda med det, men så är det inte. En apps existensberättigande bygger på att appen i sig erbjuder något som inte går att göra annars. Gärna något unikt på det.

Jag vill påstå att Örebro Hockey gjort sin läxa och släppt en app som faktiskt tillför något. En snygg design, inspirerad av Microsofts designtänk med stora informativa rutor, där man tydligt och enkelt får allting rörande laget och klubben presenterat för sig. Kanske att det är lite väl många rutor att skrolla igenom.

Det finns dessutom en del funktioner som hemsidan tyvärr misslyckas med att leverera. Till exempel kommer enkelt åt alla avsnitt av POD:en, en samlad bild över aktiviteten på olika sociala medier och snabb tillgång till Play. Snabb tillgång till live-rapport och truppen med gott om information om alla spelare.

Det är dock svårt att kritisera ÖHK för att hemsidan brister när de är tvingade att använda SHL:s system för att allt ska länka samman. Den mobila hemsidan gör jag allt jag kan för att undvika och jag är nog inte ensam om det. Den är varken snygg eller smidig att använda. Jag läser hellre den vanliga hemsidan trots att jag sitter på telefonen.

En annan funktion som de släppt i appen är att man kommer att kunna rösta på matchens lirare under matcherna i höst. Det ska bli skönt att få säga sitt och inte behöva höra matchsponsorerna dela ut pris till sin personliga favoritspelare istället till den som faktiskt varit bäst (för en själv vet ju alltid bäst trots allt).

Den känns dock inte riktigt färdig när man klickar sig in i ”Shop”. Där finns en del jobb kvar att göra med layout och design.  Det är även ett par rutor som inte går att klicka på i dagsläget då funktionaliteten bakom antingen inte är klar eller så väntar man med att släppa dessa funktioner till närmare in på säsongen.

Hur som helst, är det en väldigt bra början och vi kan tycka att som Örebro-supporter borde man ladda ner denna app. Om inget annat än för att kunna rösta på rätt spelare för Matchens lirare i höst.

Länkar:
Apple AppStore
 – Google Play

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *