Jens Gustavsson kliver in i båset i Oskarshamn

Jens Gustavsson kliver in i båset i Oskarshamn

Junioransvarig Jens Gustavsson lämnade jobbet i Örebro tidigare i vår efter att ha varit en viktig kugge i att utveckla juniorhockeyn i både Örebro och regionen under de senaste åren. Framförallt var det en fråga om att ta fram en ishockeyutbildning som var i nivå med övriga SHL-lag och se till att göra Örebro till ett attraktivt val för unga och lovande spelare, vilket han verkar lyckats med.

Han berättade själv att han hade lite alternativ att ta ställning till när han slutade och det verkar som att han nu bestämt sig för vad han vill göra de närmaste åren. Han kommer att kliva in i båset i Oskarshamn som assisterande till Björn Hellkvist som återvänder till svensk hockey efter en tid utomlands.

– Om man ser på skillnaden i resurser mellan SHL och Allsvenskan kan man inte köpa färdiga spelare utan får satsa på att utveckla. Jag vill att IK Oskarshamn ska vara en bra klubb att utvecklas i. Årets trupp är spännande och jag ser en stor utvecklingspotential och som ledare drivs jag av glädjen att se andra lyckas. Även SHL-lagen satsar nu mer på utveckling, där Frölunda, Skellefteå och Brynäs är goda exempel. Jag har själv jobbat mycket med detta i Örebro de senaste åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *