Robin Dahlström till AIK

Robin Dahlström till AIK

När Örebro gjort klart med nye tränaren Patrik Ross från Troja Ljungby tog han även med sig norske spelaren Robin Dahlström till laget. I och med att Örebro något oväntat gick upp i SHL den säsongen hamnade Dahlström i en lite konstig sits. Han var värvad som en tung gnuggare och hängde inte riktigt med i SHL-spelet. Det blev bara 27 matcher i SHL och han fick spendera en del tid med Djurgården i just HA. Han hade även en del otur med skador som knappast hjälpte hans chanser att slå sig in i laget.

Säsongen efter spenderade han större delen av tiden i samarbetsklubben Vita Hästen och när hans kontrakt sedan gick ut fick han inte fortsatt förtroende. Han valde då att åka hem till norska ligan och där i Lörenskog har han snittat nästan 1 poäng per match. AIK som har gått kräftgång i inledningen på serien väljer nu att värva in Dahlström för att få in lite tyngd i laget. Han är inte värvad för att spotta in poäng, utan mer för att bidra med ett uppoffrande och fysiskt spel. Samma tanke som Örebro hade en gång i tiden.

Jag tror nog AIK-fansen kommer gilla spelaren de får så länge de inte får för sig att han ska vända på deras trend på egen hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *