Tränarrykten cirkulerar

Tränarrykten cirkulerar

Efter att Aftonbladet publicerat en artikel om att Örebro varit i kontakt med Joakim Fagervall som just nu jobbar som General Manager i Björklöven har diskussionerna gått varma kring huruvida Johan Tornberg och Lars Ivarsson kommer att fortsätta styra laget. Sveriges Radio har pratat med både Ulf Gejhammar och Pontus Gustafsson, och de ger båda svaret att det är lugnt i båten, ingen brådska med att hitta ett namn och att de har fullt förtroende för de nuvarande tränarna. Gustafsson ger samma svar till NA när de frågar ut honom.

Även om Fagervall är ett lite ”spännande” namn tycker jag att det redan finns ett ännu mer spännande namn i båset: Tornberg. Jag tror knappast Fagervall är speciellt tänd på att komma in som assisterande tränare i klubben utan det är som huvudtränare om han ska lämna det jobba han har just nu. Samtidigt känns Tornberg som en relativt ung och engagerad tränare som  kan ta ett lag till nästa nivå. Jag har gärna kvar Ivarsson bredvid honom eftersom han är en lugn och trygg ledare som kompletterar Tornberg.

Jag kan tänka mig att Fagervall säkert är sugen på att träna ett lag i högsta serien igen. Vem hade inte varit det? Men jag tycker inte det är rätt just nu.

Frågan är mer vem som ska ta över Tornbergs roll idag om han blir uppgraderad till huvudtränare. Tornbergs kontrakt går ut efter den här säsongen (om mina uppgifter stämmer). Ivarsson har ett år kvar på sitt. Jag tycker man kan plocka in en ny kille som komplement till dessa två och därmed fullborda tränartrojkan utan att kasta om alltför mycket i spel eller organisation. Jag tror inte det är läge att ta upp Philippe Horsky från J20. Han gör en otroligt nytta där och både han och J20 förtjänar bättre än en temporär lösning för resten av säsongen.

Ge Tornberg chansen för resten av säsongen. Delat ledarskap tror jag inte på. I slutändan måste någon kunna sätta ner foten och säga att ”såhär gör vi.”

2 svar på ”Tränarrykten cirkulerar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *