Örebro J18 klara för Allsvenskan

Örebro J18 klara för Allsvenskan

Örebro J18, ledda av Henrik Löwdahl, har haft en lyckad säsong i J18 Elit Västra. Med fyra matcher kvar att spela är laget redan klart för J18 Allsvenskan som tar vid så snart de återstående matcherna är spelade, vilket blir strax efter jul.

Tillsammans med Färjestad, Brynäs och Karlskoga har Örebro bildat ett toppskikt i sin division. Efter de fyra slåss Mora och Leksand om den sista platsen. Mora har just nu fem poängs försprång. Om Örebro kommer spela i Norra eller Södra divisionen återstår att se med tanke på vilka lag som blir klara från övriga divisioner.

Den interna poängligan leds just nu av Isak Jonsson på 11 mål och 12 assist på 18 matcher före Oscar Geschwind på 9 mål och 10 assist och Victor Stark på 8 mål och 11 assist.

Örebro har rullat på tre målvakter i J18 där Lucas Johansson stått flest matcher, åtta stycken och presterat 90,21% och 2,24GAA. Han har hoppat mellan J18 och J20 och stått lika många matcher i det äldre laget.

Bakom honom har Petter Johansson och Emil Holmström delat på matcherna, sju respektive fem matcher. Jag inser att det blir 20 matcher och det är för att det skett två målvaktsbyten under matcher. Johansson har presterat 84,73% och 3,63 GAA, medan Holmström ligger på 91,67% och 2,14 GAA. Holmström har också stått flera matcher för U16, men även fått chansen i J20 en match.

Örebro har både vunnit och förlorat mot övriga topplag i divisionen och det ska mycket roligt att följa det här laget under nästa halva av säsongen. När de är som bäst slår de vem som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *