Kräftgången fortsätter, ny förlust

Kräftgången fortsätter, ny förlust

Den första perioden kommer knappast att gå till hockeyhistorien. Även om Örebro hade några bra inledande minuter var det en sällsynt dålig period av SHL-hockey, vilket kanske är att vänta när två lag utan självförtroende möts. Örebro var kanske närmast en ledning rent spelmässigt, men när Eero Kilpeläinen och Arvid Aronsson missförstår varandra bakom eget mål tar Brynäs vara på det och går in i andra akten med 1-0.

Örebro inledde sedan något skakigt och tyvärr skulle Brynäs utnyttja det genom att utöka till 2-0 på ett närskott på första stolpen. Det ska inte gå in puckar där normalt sett. Örebro skärpte till sig efter det och tog över spelet igen. Med detta kom också målen. Spink-kedjan gör sin bästa match på länge och stod också för reduceringen till 2-1. De hade bud på fler mål, men precisionen finns inte där.

Även en kvittering skulle komma innan pausvilan. Glenn Gustafsson stod på rätt ställe och lyfte in en retur från nära håll efter att Örebro haft ett etablerat tryck under en period. Örebro var med i matchen igen och fortsatte mala på i tredje, men tyvärr skulle det inte räcka. En vunnen tekning ledde till en tappad puck på offensiv blå och Jussi Ikonen kunde gasa mot mål och prickskjuta in 3-2.

Örebro försökte trycka på för en kvittering, men det gick sådär. Brynäs må inte imponera nämnvärt ikväll, men de var effektiva nog för att vinna samtidigt som Kilpeläinen inte gör de där matchavgörande räddningarna. Nu ska inte han lastas ensam för denna förlust, men han är ändå lite i centrum för alla tre mål.

Örebro känns just nu ganska under isen. Puckarna vill inte studsa med dem trots att de ändå skapar en del. Örebro behöver få lite skitmål med sig för att komma igång igen.

Powerplay såg bättre ut än på länge, men det kan ha att göra med motståndet.

Tyvärr utgick Linus Arnesson tidigt i matchen och med han borta har Örebro stora luckor att fylla defensivt. Om både han och Ekbom är borta någon längre tid är det nog dags att kolla vad som finns i nödkassan. Kanske låna in något löfte från Hockeyallsvenskan? Dags för NJ att trolla igen i värsta fall. I bästa fall är någon av dem tillbaka redan nästa match.

Spelet ser i alla fall hyfsat ut, men det är detaljer som inte stämmer. Sundblad kan inte gärna begära att de bara ska åka mer skridskor vid detta läge. De åker skridskor, men fallerar på andra punkter som har mer med markering och liknande att göra.

Nu väntar en riktigt svår bortamatch mot Djurgården på torsdag. Låt oss hoppas vi får tillbaka lite spelare till dess och att laget kan ta nästa kliv och få in några puckar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *