Örebro J18 vinner J18 Elit Västra!

Örebro J18 vinner J18 Elit Västra!

Likt Örebro Hockey är också juniorlagen i Örebro unga och med kort historia finns också få stora framgångar. På senare tid har dock framgångarna börjat ramla in allt oftare och när J18 idag slog Mora med 6-2 innebar det ytterligare en fin fjäder i hatten för Örebros juniorer: serieseger i J18 Elit Västra. Det är första gången som J18 vinner sin serie på denna nivå.

Det blev 16 segrar, två oavgjorda och fyra förluster allt som allt.  Nu väntar spel i J18 Allsvenskan, Norra eller Södra beroende på vilka lag som går dit, där de bästa lagen från alla regionala serier möts. Seriespelet börjar direkt efter nyår.

I värsta fall hamnar de i Norra och får långa resor, vilket de också fick förra säsongen, men så som laget uppträtt denna säsong tror jag att de kommer att kunna härda ut utan större problem.

De vann sin serie bara en poäng före Bofors som också vann sin match tidigare idag, men tack vare ett försprång sedan tidigare kunde de helt enkelt inte ta ikapp och gå om. Örebro gjorde 106 mål och släppte in 51 mål bakåt. Även det ett mål bättre än Bofors.

Filip Nyberg och Olle Fagerström ledde laget poängmässigt under denna första halva av säsongen. Nyberg stod för hela 18 mål på 19 matcher. Marcus Limpar Lantz som också varit uttagen till landslagsläger stod för 18 poäng på 8 matcher och har fått spendera hälften av tiden med J20.

Det är många spelare som fått chansen att spela i J20 under året, och det brukar vara så, vilket gör att poängtotalen för många kanske ser lite klen ut, men det här handlar om att utveckla spelare för att de ska bli så bra som möjligt senare i karriären. Målet är inte att de ska toppa nu.

Speltiden i mål har delats mellan Marcus Brännman och Emil Holmström där den senare också fått spela ett antal matcher med J20. Båda har presterat fina siffror och vi vet alla vikten av att kunna luta sig mot en målvakt som gör det bra.

Det får man väl ändå säga är en helt OK första säsongshalva för Kalle Olsson och Linus Elf. Nu väntar ännu bättre motstånd och så småningom ett slutspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *