Furch räddade tre poäng till Örebro

Furch räddade tre poäng till Örebro

Tre poäng var på något vis gränsen för godkänt ikväll så jag måste väl ändå ge laget det även om det tar emot lite. Laget spelar fortsatt inget vidare och Niklas Eriksson var kritisk till framförallt försvarsspelet efter matchen. Med all rätta.

Sedan kan jag vara minst lika kritisk till att han väljer att sätta ihop Stefan Warg och Jonathan Andersson igen. Om Nationalencyklopedin behöver en bild till ordet Katastrof kan de alltid använda en bild på de två. Jag kan inte förstå varför man väljer att spela dem tillsammans igen efter hur otroligt dåliga de var under inledningen av säsongen.

Örebro gör 1-0 i första perioden genom Mathias Bromé som kan åka genom Oskarshamnsförsvaret efter att han fått pucken med fart av Ryan Stoa. Ett viktigt mål för honom och Örebro. Det resultatet står sig sedan nästan matchen ut eftersom båda målvakter gör bra insatser ikväll. Framförallt Dominik Furch som blir rejält testad av Oskarshamn.

Hemmalaget gör en bra insats och har flertalet riktigt farliga chanser som de säkert också hade gjort mål på om det hade varit en mänsklig målvakt mellan stolparna, men Furch är någon form av gudomligt väsen som stigit ner från skyarna för att frälsa Örebro.

Örebro visar framförallt på ett rätt svagt försvarsspel och får inte heller vändningarna i spelet att fungera speciellt bra. Salminen hade flera bra pass till Bromé i andra perioden som tyvärr inte resulterade i några mål, men annars kändes det inte som att Örebro kom till som de ska.

Jag tycker fortsatt att de nya kedjorna är sämre än de vanliga. Boucher gör inte många rätt, Harper kommer inte loss på samma sätt och Weinstock märks, men synkar inte med sina kedjekamrater. Byt tillbaka.

Om nu bilden av Andersson och Warg inte skulle vara tillräckligt mycket kännetecken för katastrof går det ju alltid att använda Örebros powerplay istället för det är nog ännu sämre just nu. Det är helt … jag saknar ord.

Tre poäng är fortfarande tre poäng och det gör att Örebro hänger på i toppstriden, men spelet måste verkligen bli drastiskt bättre om det ska bli någon direktplats till slutspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *