Glenn & co malde ner Ryssland

Glenn & co malde ner Ryssland

Juniorkronorna är i Ryssland och spelar en förturnering till junior-VM och Örebro Hockey är representerade genom Glenn Gustafsson. Matchen började lite försiktigt, men efter cirka halva första perioden hade Sverige etablerat ett spel och matade på mot det ryska målet.

Ryssland kom undan med 1-0 i baken genom Linus Högberg, mot slutet av perioden, men periodvilan verkade inte räcka till för att väcka hemmalaget. Sverige kom ut och fortsatte köra på. Nästa mål kom dock inte förrän efter cirka 8 minuter, Fredrik Karlström, och sedan 3-0 i powerplay några minuter senare genom vår egen Glenn Gustafsson.

Efter det började Ryssland äntligen vakna till liv och efter några mindre bra utvisningar var Sverige ganska tillbakatryckta, men lyckades ändå reda ut det. Ryssland kom sedan ut i tredje med vind i seglen och fick till en reducering tidigt. De fick blodvittring och sökte nästa mål, men istället skulle Sverige lyckas reda ut flera utvisningar och få betalt genom att göra 4-1, Karlström igen.

Oskar Steen rundade sedan av det hela genom att göra 5-1, vilket också blev matchens slutresultat.

Lite av snackisen efter matchen var dock att Isac Lundeström utgick efter halva matchen efter en tuff smäll. Huruvida han spelar nästa match återstår att se. Han utvärderas vidare. Lundeström är ett av de större namnen i denna trupp och det vore en förlust att inte kunna spela honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *