Örebro J20 föll till fjärde plats, Top10 nästa

Örebro J20 föll till fjärde plats, Top10 nästa

Örebro har toppat J20 SuperElit Södra större delen av hösten och har visat sig vara otroligt svåra att besegra. Inför helgens två matcher hade laget bara tre förluster efter full tid på 25 matcher. Nu fick laget klara sig utan två tongivande spelare i form av Glenn Gustafsson och Jacob Bjerselius som blivit blixtinkallade till det krisande A-laget.

Motståndet i de två matcher stod Växjö och Karlskrona för. Just Växjö har gått från att vara Sveriges krislag med skandalrubriker inom juniorhockeyn till att vara ett av Sveriges bästa på väldigt kort tid. En del av det kan givetvis tillskrivas nye tränaren Cam Abbott som ingjutit en tävlingsinstinkt i varje moment. Inte helt olikt Örebros Philip Horsky.

Växjö är ett av lagen som faktiskt lyckats vinna mot Örebro efter full tid efter att de tryckte tillbaka Örebro med hela 5-0 senast de möttes i Växjö. Växjö skulle också vinna denna match, men det skulle vara jämnare denna gång. De öppnade dock nästan lika starkt som sist med 2-0 efter cirka 10 minuter spelat, men Örebro studsade tillbaka ganska omgående och kunde göra 2-1 bara minuten senare genom Filip Forsmark.

Tyvärr skulle Växjö göra 3-1 med bara 4 sekunder kvar av första perioden. Örebro gav sig dock inte utan lyckades reducera till 3-2 dryga två minuter in i andra perioden genom Anton Johansson och det var väl ungefär det som hände i den andra perioden. Nog för att chanser fanns åt båda håll, men det hände ändå inte så mycket.

Tredje perioden hann knappt börja innan Växjö igen utökade sin ledning och efter det blev det en fråga om att jaga för Örebro. De lyckades reducera till 4-3 med fyra minuter kvar att spela och tog ut målvakten mot slutet för att försöka kvittera, men det ville sig inte. Fjärde förlusten för säsongen inkasserades och i och med det gick Växjö om Örebro i tabellen som tappade ned till tredje plats.

I den andra matchen stod redan avsågade Karlskrona för motståndet och även i denna match skulle det börja dåligt för Örebro. Det stod igen 3-1 efter en tillknäppt första period där Karlskrona visade upp en makalös effektivitet. I den andra perioden var det dags för Örebro att vakna, men innan dess skulle Karlskrona lyckas göra 4-1 med en man mindre. Innan perioden var slut hade Örebro lyckats reducera till 4-2.

I den tredje var det sedan fråga om ett lag på isen i stort sett. Med 9-2 i skott var det snudd på ett Örebro som anföll och ett Karlskrona som försökte spela av matchen. Örebro skulle dock vara något för bra för Karlskrona och lyckades inte bara reducera till 4-3 utan även kvittera till 4-4. Nu gick det ändå inte som önskat utan Karlskrona kunde ta hem bonuspoängen i förlängningen och vinna med 5-4.

Givetvis måste det kännas surt att tappa ned till fjärde plats efter att man lett serien nästan hela senhösten, men killarna ska fortfarande vara mäkta stolta över vad de åstadkommit. Nu går man vidare till Top 10 där man möter Sveriges samlade elit av juniorspelare från hela landet. Alla laget är klara för slutspel, men din placering kommer avgöra vem du möter. Bättre placerade lag har självklart en fördel i val av motståndare inför slutspelet.

Här nedan följer den väldigt (i toppen) jämna tabellen:

Lag Målskillnad Poäng
1. Växjö Lakers HC 94-68 (+26) 52
2. HV 71 94-72 (+22) 50
3. Frölunda HC 98-75 (+23) 49
4. Örebro HK 76-68 (+8) 49
5. IF Malmö Redhawks 70-77 (-7) 43
6. Färjestads BK 76-69 (+7) 36
7. Linköping HC 76-82 (-6) 35
8. Karlskrona HK 55-86 (-31) 33
9. Södertälje SK 71-83 (-12) 31
10. Rögle BK 86-116 (-30) 27

Intressant att notera från tidigare säsonger är att alla fyra lag som spelade semifinal förra året: AIK, Djurgården, Rögle och Skellefteå alla missade Top 10 och får nu slåss i fortsättningsserien i hopp om att få en av de sex slutspelsplatser som finns att spela om där. Även om de kniper en av de platserna kommer det att innebära att de ställs mot svårast tänkbara motstånd från Top 10 som då får välja motståndare efter sin placeringsordning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *