Niklas Eriksson på intervju i Örebro

Niklas Eriksson på intervju i Örebro

Niklas Eriksson fick sparken från Almtuna för någon vecka sedan och Örebro var tydligen snabba med att ta kontakt med den forna Leksandsspelaren. Som ett garderobsfan av Almtuna har jag lite svårt att ställa mig negativt till det. Jag tycker Almtuna lyckats göra väldigt mycket med väldigt lite under många säsonger och även om det inte gått som planerat i år har de tagit fram en modell som jag gillar och genom den har de lyckats locka till sig rätt spelare eftersom de kan erbjuda något mer än bara pengar.

Uppsala är kanske ingen stor idrottsstad sett till stadens storlek och Almtuna kämpar hårt för att kunna utvecklas, men de gör det och de lyckas många gånger hitta intressanta namn som de kan ta till nästa nivå. De gör det genom en bra kravmodell och ett tydligt spel. Nu fick Eriksson gå för att han sades vara en svag matchtränare och hade ”tappat” laget. Det senare kan jag inte säga så mycket om, men jag gillar mycket av det som skett vid sidan av isen i Almtuna.

Jag är med andra ord inte helt negativ till detta. Det skulle högst troligen också leda till Niklas Johansson lämnar tränartrojkan och kan återvända till att fokusera helt på Örebro-modellen. Med tanke på hur alla undrar över vad som är Örebros identitet just nu kan det knappast vara en dålig sak att någon jobbar heltid med just det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *