Örebro J20 fortsatt obesegrade efter full tid

Örebro J20 fortsatt obesegrade efter full tid

Örebro Hockey J20 spelade två matcher i helgen. Först väntade ett returmöte mot Malmö som man blev ganska tillbakapressade av nere i Skåne. Då lyckades lagat ändå ta två poäng efter att Glenn Gustafsson avgjort i förlängningen. I returen skulle Malmö revanschera sig och ta med sig två poäng hem. Det började bra när Anton Johansson gjorde 1-0 redan efter 2:31. Malmö skulle dock fortsätta skjuta mycket även i denna match och skulle kvittera tio minuter senare genom Jesper Mångs.

Andra perioden skulle bli sönderryckt av utvisningar och det skulle bli ett mål i powerplay, men åt fel håll. När Örebro spelade powerplay skulle Filip Lennström bryta sig loss och skjuta in 1-2 till Malmö med en man mindre på isen. I den tredje perioden lugnade det ner sig lite med utvisningarna och Örebro skulle trycka på för en kvittering och den skulle också komma. Än en gång var det Anton Johansson som hittade nätet.

Det blev lite gruff mot slutet av matchen och Ludvig Carlsson och Oscar Eklind fick varsin 2 minuter för roughing. I förlängningen skulle sedan Örebros Tom Lundgren sätta en klumpig tackling i ryggen på en Malmöspelare efter en minut och Örebro fick spela boxplay resten av förlängningen. Malmö skulle till slut lyckas avgöra när Lukas Haudum fick chansen att lägga en straff mot Jonathan Frykholm, och han gjorde inga misstag där.

I den andra matchen stod Färjestad för motståndet och det skulle bli en jobbig match för Isak Mantler i målet. Örebro skulle ta ledningen halvvägs in i perioden genom Jacob Berselius och kort efteråt utöka det till 2-0 genom Samuel Duggan. Örebro drog sedan på sig två utvisningar, men Mantler skulle hålla tätt i första perioden trots att Färjestad öste iväg 18 skott på mål under första perioden.

I den andra perioden klev Glenn Gustafsson fram och gjorde 3-0 på egen hand. Han hade även assist på Duggans mål i första perioden. Örebro fick sedan två tillfällen att spela powerplay i andra perioden, men lyckades inte göra mål. Färjestad skulle trycka på och skotten slutade till slut 11-11 i andra perioden.

I den tredje skulle Färjestad lyckas reducera redan efter 59 sekunder genom Jonas Nyman. Den glädjen blev dock kortvarig. Dryga minuten senare drog de på sig en utvisning för boarding och det tog bara 22 sekunder för Oscar Svanborg att utöka till 4-1 för Örebro. Resten av perioden blev sedan en desperat anstormning från Färjestad för att försöka komma ikapp, och det lyckades nästan. Nyman skulle reducera till 4-2 efter 47:30 och med 2:24 kvar på klockan tog de ut sin Olle Eriksson Ek i målet.

Med dryga minuten kvar av perioden skulle de lyckas få in 4-3 genom Anton Brändhammar, men närmare än så kom de inte. Istället slutade det med att Glenn Gustafsson och Alexander Leandersson stångades när domaren blåste av matchen och de fick 2 minuter var för roughing vid full tid. Färjestad vann skotten med 47-23 totalt och Mantler i målet landade på 93,62% trots tre insläppta mål.

I och med fyra poäng under helgen befäster laget sin andraplats i J20 SuperElit Södra. Tre poäng före HV71 och Växjö, och bara en poäng efter Södertälje som har en match mer spelad. Faktum är att laget är obesegrat efter full tid. Fyra segrar och fyra oavgjorda efter 60 minuter är resultatet hittills, men värt att notera är att de har bara vunnit en av matcherna som gått till förlängning.

I relaterade nyheter släppte Örebro Hockey idag det senaste avsnittet av sin podcast och det är ingen mindre än J20-tränaren Phil Horsky som är gäst i den.

Örebro Hockeys Podcast: Phil Horsky

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *