EXTRA: Kent Johansson lämnar tränarrollen i Örebro Hockey

EXTRA: Kent Johansson lämnar tränarrollen i Örebro Hockey

I den extrainkallade presskonferensen som hölls idag 14.00 annonserade laget att tränaren Kent Johansson lämnat in en ansökan om att få avsluta sin anställning och att styrelsen valt att acceptera den. Han kände själv att hans ledarskap inte längre gav det resultat han själv ville uppnå.

Under de närmaste två matcherna kommer Lars Ivarsson och Johan Tornberg att leda laget, men efter det verkar det som att man kommer att söka efter en ersättare i samdiskussion med de andra tränarna. Kenta kommenterade till NA att han själv kände att han nog inte var rätt person att leda laget ur den här sitsen, men också att det var ett svårt beslut att ta i och med hur starkt han känner för klubben och organisationen som behandlat honom så bra.

Både klubb och Kenta var noga med att poängtera att det finns inga onda känslor utan att det var Kentas beslut att lämna på egen hand. Han passade även på att skicka ett stort tack till alla fans som stöttat klubben under alla år, i med- och motgång.

Pontus Gustafsson fick frågan om några spelarförändringar är aktuella i och med den knackiga starten, men han gav inget svar på det.

Kenta har haft stor del i att Örebro etablerat sig i SHL och han förtjänar all heder för det arbete han lagt ned. Nu är det bara att blicka framåt och försöka plocka poäng i dubbelmötet med Malmö på fredag-lördag.

4 svar på ”EXTRA: Kent Johansson lämnar tränarrollen i Örebro Hockey

 1. Ja, Kenta förtjänar cred för det han gjort för klubben. Särskilt efter att Ross lämnade. Han gav oss det lugn vi behövde tror jag. Nu är det nytt läge och känner han själv att det inte klickar med spelartruppen är det hedrande att han själv väljer att lämna. Lycka till Kenta!

  1. Japp. Nu har klubben möjlighet att rekrytera en ersättare utan att betala dubbla löner.

   Det finns ju dem som inte tvekar på att dra ut på det och sedan får sparken istället, vilket tvingar in klubben i en jobbig sits. All heder till Kenta som är större än så.

   1. Frågan är vad som finns på marknaden just nu. Risk för att ass.tränarna tar över säsongen ut?

    1. Överhängande.

     Sedan tror jag att Martin Johanssons återvändo kommer att ha en större effekt än tränarbytet. Det är sällan ett byte har någon större effekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *