Örebro J20 fortsätter ånga på

Örebro J20 fortsätter ånga på

Även om J20 inkasserat sina första förluster efter full tid nyligen har de snabbt kommit på fötter igen och lyckats vinna nästkommande matcher. Förra matchen mot HV71 fick laget se sig nollade mot ett inspirerat hemmalag, men nu under kvällen besegrades Rögle borta med 4-1. Örebro har under säsongen visat upp en ganska säker defensiv med ett stabilt målvaktsspel till råga på det. Jonathan Frykholm har klivit fram som en av seriens bästa målvakter med en helt vansinnig räddningsprocent på 93,4%, och 2,05 GAA, och bakom honom finns 17-årige Isak Mantler som gör sin första J20-säsong med 92,5% ch 2,71 GAA.

Örebro har kanske inte haft den där superdominanta spelaren som vissa andra klubbar kan ta rygg på, men man har ett par spelare som tillsammans väger upp för det. Daniel Lindberg, Glenn Gustafsson, Anton Johansson, Filip Forsmark, Samuel Duggan och Oscar Svanborg är de spelare som kanske utmärkt sig mest, men det finns många fler namn som nog också borde nämnas. Ludvig Carlsson till exempel som gjort SHL-debut nyligen och Jacob Bjerselius som kom till Örebro med stora förhoppningar efter hans stora framgångar i J18 Elit.

Det är ett intressant lag som just nu toppar J20 SuperElit Södra efter 15 haltande omgångar med 28 poäng. HV71 som ligger tre poäng efter med två matcher mindre spelade utgör tillsammans med Växjö med två poäng mindre än Örebro det stora hotet till en eventuell serieseger. Nu är inte ens halva serien spelad, det ska spelas 18 matcher till, men det ger verkligen mersmak inför framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *