Inför Örebro – Skellefteå

Inför Örebro – Skellefteå

Det var en jobbig förlust för Örebro mot Frölunda i förra omgången. Frölunda gjorde sin bästa match för säsongen och Örebro hade fruktansvärt svårt att hänga med i spelet i två perioder. De hängde ändå med resultatmässigt och hade 2-2 i tredje perioden, men kom inte närmare poäng än så. Skellefteå har haft en bedrövlig start på säsongen med tanke på att ambitionerna är att verkligen vara med och slåss om ligasegern.

Skellefteå har haft stora problem med skador (Oscar Möller, Axel Holmström, Kyle Cumiskey, Henrik Hetta, etc.), men även en backlinje som underpresterat en hel del. I senaste matchen mot Leksand lyckades äntligen Joakim Lindström få lite islossning och i slutändan var det en ganska enkel seger för Skellefteå. Örebro är dock inget drömmotstånd för Skellefteå utan Örebro har en bra historik att gå på.

Med Martin Johansson tillbaka i laget har Örebro en riktig förstafemma för första gången den här säsongen. Inget ont om Marcus Weinstock som verkligen varit bra såhär långt, men han har inte samma kemi med Daniel Viksten som Johansson har. Förhoppningsvis kan Johansson och en nytänd Viksten också ge lite mer utrymme till Tom Wandell som haft en trög start på säsongen. Weinstock kommer troligen spela med lagets just nu hetaste spelare istället, Libor Hudacek och Greg Squires. Det är nog en flytt multitalangen Weinstock är helt OK med.

Nu har dock Joel Mustonen spelat stora roller i de senaste matcherna lagen emellan och han kommer inte till spel ikväll. Inte heller Michael Haga som utgick mot Frölunda på grund av skadekänningar. Även Julius Hudacek vilar, men bara just för vilandets skull. Axel Brage kommer inleda i mål och han kommer att stöttas av J20:s Jonathan Frykholm.

Om Mustonen kan man också säga att det finns folk där uppe som gärna ser honom i de gulsvarta färgerna igen. Jag hoppas verkligen att det bara är prat och att han blir kvar i klubben ett tag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *