Örebro J20 fortsätter på ett bra spår

Örebro J20 fortsätter på ett bra spår

I gårdagens match mot Linköping stod laget för en mäktig upphämtning i andra perioden där man gick från 3-0 underläge till ledning 3-4 genom ett äkta hat-trick av Samuel Duggan och sedan mål av Daniel Lindberg, som också spelade fram till två av Duggans mål. Tyvärr skulle de inte lyckas hålla ledningen utan tidigt i tredje perioden skulle Linköping kvittera medans Örebro hade powerplay.

Det har hänt några gånger den här säsongen att Örebro släppt in mål i powerplay. Det är en lite konstig ovana de lyckats skaffa sig. Emil Westerlund gjorde målet och han skulle även vara den som avgjorde på straffar efter att alla andra straffskyttar missat sina chanser. Linköping hade ett övertag spelmässigt, framförallt i sista perioden när de tryckte på för ett ledningsmål och vann skotten ganska övertygande med 48-25. Isak Mantler i målet fick bekänna färg än en gång.

I dagens match mot Södertälje var det Örebro som tog kommandot och även om första perioden blev mållös kändes det lovande för hemmalaget. Istället skulle det ta en bit in i andra perioden innan Örebro skulle hitta nätmaskorna. Lindberg spelade fram Oskar Lindgren efter dryga fem minuter och ledningen var ett faktum. Örebro fortsatte att trycka på och tvingade motståndarna att ta en time-out efter nio minuter. Det skulle dock inte ha någon vidare effekt utan istället skulle Örebro öka på till 2-0 genom Glenn Gustafsson två minuter senare.

Innan perioden hann till ända hade Lindberg hittat målet igen och utökat till 3-0. Denna gång serverad av Duggan. Kort efter det fick Örebro ta en time-out för att kunna reda ut trycket i egen zon. Södertälje fortsatte sedan att trycka på i tredje perioden och avlossade hela 20 skott mot mål, men Jonathan Frykholm var omutlig och fick hålla säsongens första nolla.

I och med dagens seger går Örebro upp i serieledning med 21 poäng. En poäng före Växjö och HV71, men där har den senare en match mindre spelad. Örebro är på god väg att spela till sig en plats i Top-10 nästa år och därmed en plats i slutspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *