Tre matcher för Motin

Tre matcher för Motin

Disciplinnämnden fortsätter att leverera snabba beslut. Johan Motin stängs av tre matcher och tilldelas böter på 13 000kr. Nämnden anser att Motin hade sitt ben utsträckt när han träffar Komareks ben och hänvisar till att ”Förseelsen innebär typiskt sett stor skaderisk.” Det senare håller jag med om alla dagar i veckan och det verkar som att Komarek kommer att vara borta från spel under en period här. Han utgick efter första perioden.

Om man kollar på nämndens egna videoklipp har jag dock svårt att se hur de kan anse att Motin har sitt ben utsträckt. Det är snarare Komarek som har benet utsträckt. Likväl är det Motin som tacklar och träffar illa och det är bara att acceptera avstängningen.

Det är andra gången Motin delar ut en ganska klumpig tackling och blir avstängd. Den första var mot Färjestad och då fick sig Joakim Nygård en rejäl smäll i mittzon efter att hans lagkamrat gett honom en urusel passning som snarare gick bakom honom än på klubban. Motin som var i full färd med att tackla honom, hann inte avbryta och Nygård utgick från matchen som ett resultat av det.

Att motståndarna i båda situationerna satt sig i dåliga situationer ursäktar inte på något vis Motins tacklingar, och han borde kanske träna på sin tajming mer. Han är ingen ful spelare, men hans storlek gör att han har ett fysiskt övertag på de flesta spelare och kommer man så fel som han gjort dessa två tillfällen kommer det leda till skador och då är han ansvarig i slutändan.

Beslut från disciplinnämnden

2 svar på ”Tre matcher för Motin

  1. Jag skulle vilja säga att det inte alls är en tackling öht. Komarek viker undan men släpar med benet och hade helt undvikit situationen om han fått med sig benet. Synd, men nämnden kan ju inte ha rätt jämt.

    1. Det känns ändå liiite enligt regelboken. Han träffar knät och det är stor skaderisk. Jag är bara glad de inte gick på Ledins linje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *