Örebro J20 tog fem poäng i Skåne

Örebro J20 tog fem poäng i Skåne

Örebro Hockey J20 har börjat lovande och åkte ner till Skåne för att möta ett Rögle som också öppnat väldigt bra och ett Malmö som inte riktigt imponerat lika mycket. I den första matchen var Rögle det lite bättre laget i första perioden, men när de drog på sig matchens första utvisning skulle Oliver Henriksson göra processen kort och peta in 1-0 redan efter 2:36.

Första perioden skulle också sluta 1-0 till gästerna, men kort in i andra perioden skulle Örebro utöka till 2-0 genom Philip Desavva och kort efteråt öka på ytterligare till 3-0 genom Anton Johansson. Rögle arbetade sig i kapp till 3-2 innan perioden var slut genom mål av Lukas Elvenes och Gustav Jäderborg. Närmare än så skulle de inte komma dock utan halvvägs in i tredje perioden skulle William Lindgren skicka in 4-2 och efter det spelade Örebro av matchen.

Örebro vann skotten med 27-20 och stod för en riktigt stabil insats mot ett Rögle som jag trodde skulle bli svårare, även om det inte var enkelt på något vis. Isak Mantler vaktade kassen och verkar växa med ansvaret. Han är trots allt bara 17 år.

I den andra matchen väntade Malmö och det skulle bli en jämn historia målmässigt där Jonathan Frykholm i målet verkligen skulle få bekänna färg. Malmö vann skotten i matchen med hela 51-22. Malmö öppnade vansinnigt och hade 16-5 i skott efter första perioden. Malmö hade två powerplay, och Örebro ett, men inget resulterade. Tyvärr skulle Örebro ha svårt att hålla sig borta från utvisningsbåset denna match.

I den andra perioden skulle Örebro få ett tidigt powerplay och det skulle Oscar Svanborg nyttja genom att peta in 1-0 till Örebro. Resultatet stod sig nästan perioden ut, men med bara 3 minuter kvar skulle Malmö kvittera i powerplay genom Filip Lennström. Örebro skulle fortsätta dra på sig utvisningar i tredje perioden och gav Malmö chansen att spela 5 mot 3, men det fina boxplay-spelet höll matchen vid liv och Örebro skulle till och med ta ledningen igen genom Anton Johansson med en man mindre.

Johansson har verkligen tagit ytterligare ett kliv inför den här säsongen och leder den interna poängligan med 4 mål och 1 assist på sex matcher.

Tyvärr skulle Malmö kvittera bara 2 minuter senare genom Måns Hansson, men det var också det sista målet som skedde under ordinarie tid. I förlängningen skulle sedan Glenn Gustafsson kliva fram och skicka in 3-2 till Örebro efter dryga 3 minuter. Frykholm landade på 96,08% i räddningsprocent till slut. Han kan ha varit aningen svettig efteråt.

Allt som allt fem poäng på Skånetrippen. Det får ses som väl godkänt och räcker för att laget ska lägga sig på en andraplats i tabellen efter Södertälje som har en match mer spelad.

Härnäst väntar en back-to-back hemma mot Malmö 30/9 och Färjestad 1/10. Förhoppningsvis kan man dra ned lite på antalet utvisningar och återgå till spelet man hade mot Rögle och spela hem fler sköna poäng hemma i Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *