Sverige J20 besegrar USA Blå med 4-3

Sverige J20 besegrar USA Blå med 4-3

Glenn Gustafsson är på landslagsuppdrag i USA där han tillsammans med övriga J20-spelare tog sig an USA Blå under gårdagskvällen. USA tog greppet om matchen inledningsvis och hade 0-2 efter första perioden. Sverige reducerade tidigt i andra genom Jesper Bratt, men USA tog tillbaka kommandot och gjorde 1-3 i mitten av perioden. Bratt var inte färdig dock utan lyckades även göra 2-3 i powerplay innan perioden var slut.

Sverige var med i matchen och skulle fortsätta jaga en kvittering i den tredje och den skulle också komma. Timothy Liljegren lyckades lirka in pucken från blå efter en vunnen tekning från Lias Andersson med cirka fem minuter kvar. Sverige hade vind i seglen och fortsatte för ett mål till och med nio sekunder kvar lyckades Fredrick Karlström göra 4-3.

Gustafsson som har en tuff spelstil hade lite svårt med att ligga på rätt sida och drog på sig dubbla boarding-utvisningar. En precis före första periodvilan och sedan igen bara fyra minuter in i andra perioden. I övrigt var han inne på ett mål bakåt och hade ett skott på mål.

Highlights från matchen finns att se nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *