Torsk mot USA Vit för Sverige J20

Torsk mot USA Vit för Sverige J20

Sverige hade det än en gång tufft mot USA inledningsvis. Denna gång mot lag Vit. USA hade tagit ledningen med 2-0 i efter halva första perioden och höll det till periodvilan. USA var helt enkelt effektivare i en annan ganska jämn period. Sverige reducerade tidigt i andra genom Linus Lindström och höll uppe spelet mot ett starkt USA.

Hemmalaget skulle utöka ledningen till 3-1 med mindre än tre minuter kvar av andra perioden innan Sverige reducerade till 3-2 i powerplay genom Jesper Boqvist bara två minuter senare. Sverige såg ut att ha häng på lag Vit trots allt.

Tyvärr skulle motståndarna rivstarta den tredje perioden med mål redan efter 32 sekunder och på nytt hitta säkrare mark. Linus Högberg reducerade till 4-3 i powerplay med mindre än åtta minuter kvar av perioden. Sverige tryckte sedan på för en kvittering och tog ut målvakten mot slutet av perioden, men lyckades inte få pucken i mål.

Glenn Gustafsson hade inte jättemycket speltid och märktes kanske mest genom sin utvisning i andra perioden, men det var en match med många utvisningar så det är knappast något att hänga upp sig på. Han fick inte jättemycket speltid denna match, likt den förra, men när han är på isen spelar han sitt spel.

Inga highlights än så länge, men det kan komma under dagen på usahockeyarena.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *