Derek Ryan får nytt NHL-kontrakt

Derek Ryan får nytt NHL-kontrakt

Charlotte Checkers rapporterar att Derek Ryan får ett nytt två-vägskontrakt som löper över ett år med Carolina Hurricanes. Ryan var kapten och den kanske mest tongivande spelaren i Charlotte Checkers under den gånga säsongen. Även om det var ovisst var han skulle hamna den kommande säsongen kan jag inte säga att jag är helt förvånad över att han får en ny chans.

Om inget annat är han en mycket duglig ledare för Carolinas många unga lovande spelare och kommer högst troligen fortsätta vara en dominant spelare i AHL. Med honom i laget var Checkers på väg mot en slutspelsplats, men efter att ha hoppat upp och ner mellan AHL och NHL dag för dag mot slutet av säsongen tog kroppen ut sin rätt och Ryan missade de sista avgörande matcherna som tyvärr ledde till att Checkers missade slutspel.

Ryan kommer att få chansen att slå sig in i Carolina under försäsongen, men vi misstänker att tanken ändå är att han ska spela i Charlotte inledningsvis. Hans inhopp i NHL under förra säsongen ledde till två mål med begränsat med speltid, men inte heller någon insats som övertygade helt. Forna storspelare, trollkarl och general manager Ron Francis håller på att bygga ett väldigt lovande lag som inom några säsonger kommer att vara ett starkt slutspelslag om utvecklingen går bra.

Ryans roll i det återstår att se, men ett år till i Nordamerika blir det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *