Sammanfattning från årsmötet

Sammanfattning från årsmötet

OBS! Vi ber om ursäkt för att tidigt utkast tyvärr hamnat på framsidan istället för hela texten. Hela inlägget följer nedan. 

Örebro Hockey har haft sitt årsmöte och inget direkt revolutionerande avslöjades. Örebro Hockey har en fortsatt stark ekonomi och avslutade med ett plusresultat för det gångna räkenskapsåret, före avskrivningar. Klubben har lite drygt 30 miljoner i kassan och siktar på att öka omsättning med ytterligare fem miljoner under året som kommer, från 115 till 120 miljoner. Året innan landade omsättningen på 103 miljoner och cirka 2,6 miljoner plus.

De dåliga sportsliga resultaten kostade ekonomiskt och det slutade endast på cirka 500 000 plus före avskrivningar. SHL:s misslyckade försök att hitta en sponsor till mittcirkeln bidrog också till det svaga resultatet. Ordförande Gejhammar, som blev omvald igen, betonar att det gör ingen nytta att bara samla pengar på hög utan det ska investeras i att utveckla klubb, spelare och verksamhet med tid.

Målet är att göra en vinst på 3 miljoner nästa år och det ska man klara av bara laget når kvartsfinal. Spelarbudgeten har ökats på med 2 miljoner och man har lagt mycket fokus på att bygga ett lag och inte jaga största möjliga stjärna. Felsatsningarna under säsongen som gick kostade många kronor och man är måna om att inte upprepa dessa misstag.

Man kommer fortsätta satsa på juniorerna och kolla på möjligheterna till ett damlag och hockey för tjejer överlag, men brist på istider och isytor gör det svårt i dagsläget att komma vidare. Det verkar som att man försöker göra något åt detta tillsammans viktiga parter som faktiskt kan påverka detta. Vi kommer att hålla koll på denna utveckling.

En till fystränare och spelarutvecklare (Henrik Löwdahl) gör det möjligt att erbjuda fler spelare individuell utveckling långt ner i åldrarna. Något som ska bidra till att vi kommer få fler egna spelare i A-laget och fler representanter i de olika landslagen. Gejhammar är noga med att påpeka att det måste få ta tid och juniorverksamhet blir hela tiden bättre och bättre.

Efter avskrivningar blev det 3 500 000 minus, vilket hänger ihop med bolagiseringen som skedde förra säsongen. Det är dock inget som ska oroa någon utan väntat. Om laget hade presterat bättre på isen och SHL haft bättre säljare hade de inte behövt se så illa ut på pappret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *