Derek Ryan fortsatt kapten i Checkers

Derek Ryan fortsatt kapten i Checkers

Trupperna i NHL och AHL är satta nu och för Derek Ryan innebär det spel i Charlotte Checkers inledningsvis och förhoppningsvis chansen i Carolina Hurricanes längre fram, men i all ärlighet har de ett bättre lag än på väldigt länge. Det kommer bli svårt för Ryan att slå sig in med undantag på skador. Hans nya kontrakt är dock dubbelt så bra för tiden i AHL, 300 000 dollar jämfört med 150 000 förra året så han behöver inte vara lika bitter över lönen om han inte blir uppkallad. Lönen i NHL är kvar på samma nivå i det nya kontraktet, 600 000 dollar.

General Manager Ron Francis har fått massor med beröm av fans och press för hur han lyckats plocka ihop ett ungt och lovande lag som borde kunna börja utmana om en slutspelsplats inom kort. Kanske inte i år, men möjligtvis nästa om spelarna fortsätter att ta kliv framåt. Det är tyvärr till nackdel för Ryan som alltmer blir en djupledsspelare för AHL och eventuellt NHL-spel vid behov.

Checkers nye  coach Ulf Samuelsson har nu bestämt sig för vilka kaptener han vill ha i laget och Ryan får där fortsatt förtroende. Alternerande kaptener är fortfarande inte bestämt. Jag tror Ryan alla gånger kommer att återupprepa sin fina fjolårssäsong i Checkers och rent av kanske toppa den, men hur många chanser han kommer få i NHL låter jag vara osagt. Det kommer vara svårare i år än förra året att få komma upp till NHL.

Med tanke på Carolinas situation och att inget lag verkade intresserade av att plocka upp honom via waivers kan nog detta bli hans sista säsong i Nordamerika. Det är min extremt tidiga spekulation på hans fortsatta karriär. Sedan om det innebär att han då är aktuellt för SHL eller inte är en helt annan historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *