Örebro vände och vann mot HV71

Örebro vände och vann mot HV71

I en match som skulle präglas av en mycket stark offensiv från HV71 i första perioden tog också hemmalaget ledningen genom Adam Almqvist efter att Örebro misslyckats med att rensa ut pucken ur egen zon tidigt i perioden. HV71 utökade ledningen till 2-0 innan periodens slut genom Dylan Reese. Ännu ett insläppt mål i boxplay tyvärr, men det var resultatet av ett skott snabbt på tekning och skymning framför mål. Örebro blev inte direkt utspelade utan boxplay kändes ganska OK ändå.

Det fanns inte mycket som tydde på att Örebro skulle kunna hänga med efter första perioden, men i andra perioden verkade HV tappa stinget lite samtidigt som Örebro fick sitt spel att stämma bättre. Tempot gick ner och HV71 slarvade mer. Greg Squires skulle vara påpasslig på en retur som damp ner efter att Joel Mustonen bröt in på mål och kunde reducera till 2-1 tidigt i perioden. Tyvärr skulle HV71 utöka sin ledning till 3-1 kort efteråt genom Erik Christensen som lurade kvar på offensiv blå bakom ryggen på Peter Andersson. Misstänkt många HV-spelare på isen vid tillfället, men ingen idé att hänga upp sig på det nu.

Örebros powerplay har varit ett ljus i mörkret i inledningen av säsongen, det måste ändå sägas, och det har fortsatt att fungera även efter att resten av spelet börjat falla på plats. Libor Hudacek skulle vara påpasslig på en retur som uppstod efter att Siim Liivik pressat sig in på kassen och 3-2 var ett faktum i just powerplay. Michael Haga som tidigare i matchen bränt ett fint friläge skulle revanschera sig halvvägs in i perioden när han skrinnade igenom ett backpar och tråcklade in pucken mellan benen på Linus Söderström i HV-kassen. Han hade inte överdrivet mycket att göra i matchen och det han fick att göra var inte enkelt.

Därmed var det reducerat och matchen kändes öppen. Även om HV71 dominerade skotten fullständigt hade Örebro hyfsad kontroll på matchtempot och kunde hålla undan. Kort efter att Örebro reducerat HV71:s ledning skulle Filip Sandberg haka upp en Örebro-spelare, vilket gav Örebro möjligheten att spela powerplay. Teemu Laine verkade inte tycka det var tillräckligt så han tog en av sina världskända urkorkade utvisningar och gav Örebro fem mot tre istället. HV skulle försvara sig bra i just fem mot tre, men lagom som Sandbergs utvisning gick ut skulle Dominique Heinrich skicka upp pucken i plockhandskrysset och helt plötsligt var Örebro i ledning med 3-4.

Det stod sig perioden ut även om HV71 försökte forcera. I tredje perioden var det sedan en lång period av kontrollerat spel från Örebro. Tempot hölls lagom lågt och bortsett från två klantiga utvisningar från Johan Wiklander och Andersson tidigt i perioden skulle Örebro hålla undan på ett bra sätt. Istället skulle Libor Hudacek frispelas av Squires med tre minuter kvar och han var hur cool som helst med Söderström och skickade in 3-5 till Örebro, vilket också blev slutresultatet.

Bröderna Hudacek stal verkligen showen i Kinnarps Arena. HV71 vann skotten med massiv övervikt (52-16), men Julius i målet stoppade effektivt motståndarna medans Libor var en furie framåt. Fyra poäng av lillebror ikväll som i och med det är uppe på nio poäng på sex matcher. Med det passerar Marcus Weinstock som bara fick med sig en assist idag.

Örebro stod för en mäktig insats och har nu tre matcher på rad där man gjort bra insatser. Även om de inte alls var med i första perioden idag, vände de på matchen och fick spelet att stämma trots en dyster inledning. Tornberg och Ivarsson var dessutom väldigt proaktiva och tog en time-out när det såg ut som värst och lyckades tända laget i och med det.

Den nygamla kedjan med Mustonen, Squires och Hudacek är verkligen fantastiskt bra just nu. Det är synd att kedjan med Weinstock, Tom Wandell och Daniel Viksten inte fungerar alls lika bra. Wandell står på 1 mål och Viksten på 1 mål och två assist. Weinstock är den enda som producerar, men hans sju assist har nästan alla gått till andra spelare än hans kedjekompisar. Jag antar att Martin Johansson tar hans plats när han är åter, men var tar Weinstock vägen då? Angenäma problem för Tornberg och Ivarsson.

Vi har en del sparkapital verkligen, men det är synnerligen viktigt att dessa spelare kommer igång. Annars blir det svårt att klara den där slutspelsplatsen. Härnäst väntar en till bortamatch mot Djurgården som även de haft en tung start på säsongen, men som kommer med en rejäl backförstärkning i form av Linus Hultström som lånas ut av Florida Panthers efter att han inte tagit en plats i deras NHL-trupp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *