Derek Ryan skadad, missar sista NHL-matchen och kanske mer

Derek Ryan skadad, missar sista NHL-matchen och kanske mer

Derek Ryan har åkt jojo upp och ner på slutet. Enda dagen i Charlotte med AHL-laget Checkers, andra dagen i Raleigh med Hurricanes. Nu går både AHL- och NHL-säsongen mot sitt slut. Sammantaget har Hurricanes stått för en oväntat stark säsong där många förväntade sig att de skulle vara ett strykgäng, men de höll ut oväntat länge innan deras slutspelschanser var helt borta.

Checkers i sin tur har också rest sig efter en lite svag start. Checkers har varit ett strykgäng, men med kapten Derek Ryan som den store ledaren har även de överraskat och slåss just nu om en av de sista platserna till Calder Cup. Med fyra matcher kvar hade det kunnat se ljust ut, men med Ryan borta med en ”upper body injury” kan det nog gå hur som helst.

Det tråkiga för Ryan är att han hade nog behövt ett starkt slutspel för att vara nära det där envägskontraktet i NHL. Om skadan håller i sig och Checkers missar slutspel så kan vi nog vara ganska säkra på att han kommer vända sig mot Europa i brist på bra kontraktsförslag från NHL. Det är min kvalificerade gissning i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *