Derek Ryan uppkallad till NHL

Derek Ryan uppkallad till NHL

Han har inlett säsongen väldigt starkt i Charlotte Checkers och ligger med i toppen av AHL:s poängliga, Derek Ryan. Tillsammans med Brock McGinn har han varit deras kanske bästa spelare och det har nu gett resultat. Carolina Hurricanes har nu kallat upp båda två till att spela med laget i NHL. Hurricanes som inlett säsongen väldigt svagt ligger sist i hela NHL med 10 poäng och -12.

Trots att Checkers saknade två av sina bästa spelare kunde de under natten besegra Iowa Wild med 4-1 efter bland annat ett hat-trick av Matt Tennyson. Wilds mål gjordes av backen Gustav Olofsson. Checkers sista mål gjordes av Clark Bishop på assist av Lucas Wallmark. Wallmark hade även en assist på ett av Tennysons mål.

Hurricanes har lite skador och nyligen diagnosticerades centern Brian Bickell med multipel skleros. Han har bara spelat 7 matcher hittills och frågan är om han kommer att spela mer. Det borde öppna upp en plats i truppen. Problemet är att han spelade vänsterforward, men Ryan är en naturlig center. Hur som helst är det kul att se att Hurricanes vågar ge honom chansen tidigt på säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *