Hur LA Kings växte fram i en stad utan hockey

Hur LA Kings växte fram i en stad utan hockey

Det är ingen hemlighet att en av mina favoritsidor på Internet är The Players Tribune. Det publiceras material från alla stora sporter i Nordamerika på den sidan och det är oftast väldigt personliga vinklar som kommer fram, och med det sagt är det inte rabiata fans som hugger armar och ben av andra klubbar utan spelare, ledare eller andra när idrotten som får komma fram och berätta sin unika historia.

En artikel som jag fastnade för nyligen med ett lite annorlunda upplägg var ”A King’s Life”. Där har fem tongivande spelare från Los Angeles Kings samlat sina tankar och erfarenheter från klubben. Det går från Ted Irvine som spelade i klubben mellan 1967-70 till Anze Kopitar som är fortfarande aktiv. Övriga spelare är Rob Blake, Charlie Simmer och Luc Robitaille.

Los Angeles var ingen självklar hockeystad när klubben bildades 1967, det fanns inte ens en ishockeyrink inne i staden, utan de fick spela i förorten Inglewood under de första 32 åren innan Staples Center äntligen blev byggt central i Los Angeles. I den här artikeln får man följa spelarnas syn på hur klubben växte fram och nog kanske till slut blev accepterade som ett av stadens stora idrottslag.

A King’s Life

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *