Gabriel Landeskog om hjärnskakningar

Gabriel Landeskog om hjärnskakningar

Gabriel Landeskog blev den yngste kaptenen i NHL genom tiderna när han endast 19 år gammal blev utnämnd till kapten för Colorado Avalanches. Han hade precis avslutat sin första säsong i NHL och snabbt klivit fram som en ledande spelare i laget. Han vann Calder Trophy som bästa nykomling och karriären hade tagit raketfart för honom, men drygt ett år senare skulle det hela ta en otäck vändning.

Under en bortamatch mot San Jose Sharks drev Landeskog upp med pucken längs med sargen, men tyvärr hade han inte blicken uppe och det tog Brad Stuart vara på genom att ge Landeskog en rejäl tackling. Tyvärr tog tacklingen i huvudet och Landeskog fick en ordentlig hjärnskakning. Ni kan se tacklingen nedan. F.d. HV71-backen Ryan O’Byrne tar sedan huvudrollen när han på NHL-manér hoppar på Stuart för att skipa rättvisa.

Staurt blev inte avstängd efter smällen, men Landeskog skulle få svåra besvär på grund av hjärnskakningen. Det är just detta han berättar om i sitt inlägg hos ThePlayersTribune. Ett väldigt viktigt inlägg i debatten om hjärnskakningar som börjar få mer och mer uppmärksamhet, men fortfarande känns det inte som att det alltid tas på allvar av alla.

We need to talk about concussions, right now

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *