Lång intervju med Derek Ryan

Lång intervju med Derek Ryan

Pontus Gustafsson avfärdade i stort sett alla möjligheter till att Derek Ryan skulle återvända till Örebro Hockey denna säsong under presskonferensen förra veckan. Han och andra lagledare har hållit kontakten med Ryan och borde vara ganska väl insatta i Ryans situation och mål för framtiden. Om de sedan säger sanningen får vi låta framtiden avgöra.

I en lång intervju med Checkers egna hemsida pratar Ryan lite om sin tid i Europa och hur det varit att anpassa sig till de olika spelstilarna. De pratar även om säsongen som gått och vad som kan väntas hända härnäst där han just nu står utan kontrakt inför nästa säsong.

Just nu verkar det inte som att Carolina kommer att förlänga kontraktet. Detta trots att Ryan mer eller mindre bar Charlotte Checkers på sina axlar och de missade slutspel med minsta möjliga marginal.

En starkt bidragande orsak till att de missade slutspel var att Ryan var skadad efter att han spelat nästan en match om dagen i ömsom AHL och ömsom NHL under en veckas tid. Han producerade 23 mål och 55 poäng på 70 matcher i AHL och 2 mål på 6 matcher i NHL under den gångna säsongen.

Det som ska hända härnäst är att han ska sätta sig ned med sin agent och diskutera sina alternativ. Med tanke på vad som sagts skulle jag bli förvånad om han dyker i Örebro nu, men om han inte får ett envägskontrakt i NHL är nog sannolikheten hög att han återvänder till Europa.

Hela intervjun finns att läsa på gocheckers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *