Las Vegas namn fortsatt oklart, fågelnamn verkar troligt

Las Vegas namn fortsatt oklart, fågelnamn verkar troligt

Det har blivit en ordentlig följetong kring det namn som den nya NHL-klubben baserad i Las Vegas ska ta. Black Knights eller bara Knights var länge favoriterna, men det ska ha gått bort enligt ägaren Bill Foley. Anledningen ska ha varit rättighetsproblem med namnet i Kanada där London Knights är ett etablerat och starkt varumärke redan. De spelar dock i OHL, men det skulle fortfarande bli kostsamt att få rättigheterna enligt Foley.

London Knights har i sin tur sagt att ingen varit i kontakt med dem angående att köpa rättigheter, vilket får mig att tro att de gav upp utan att ens fråga. De ska även fått kommenterar från annat håll som gjort att de lagt ned det namnet. Det gick inte att få ihop det helt enkelt.

Foleys andra alternativ ska ha varit ett namn baserat på en fågel. Då klubben nyligen köpte domänerna för namnen Red Hawks, Desert Hawks och Nighthawks skulle man kunna tro att de var sugna på någon av dessa, men bara dagarna senare visade det sig att alla tre blivit strukna och istället ska det finnas en ny lista med två alternativ. Exakt vilka det är framgår dock inte av källan.

Allting med Knights ska alltså ha strukits på grund av rättigheter och protester från andra klubbar enligt Foley, och den andra listan med fåglar som verkade vara Foleys ”back-up-plan” har också strukits. Frågan är då om den nya listan har två nya fågelnamn eller om det är något helt annat. Både Desert Hawks och Nighthawks var namn som inte kom med några större hinder, även om det fanns inom andra industrier så som flygindustrin, kommer de inte överlappa ifråga om rättigheter för ishockeyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *