Inför Örebro – Färjestad 19/9

Inför Örebro – Färjestad 19/9

Dags för seriepremiär för damerna och Division 1 Västra. Färjestad tar emot Örebro i Löfbergs arena under eftermiddagen. Färjestad som fortsatt siktar på att försöka kvala upp till SDHL ser ut att ha lyckats behålla stora delar av den trupp som förra året vann 19 av 20 matcher och förlorade den sista matchen på övertid mot Sandviken med 2-3.

Sandviken var för övrigt seriens nästa bästa lag i stark konkurrens med Leksands IF:2. Örebros ambitioner för serien är att hamna på fjärde plats efter dessa tre lag, men de ska vara med i varje match och kämpa om poängen. Vi kommer att publicera en längre intervju med tränare Ulf Gyllander senare där ni får lära känna honom lite mer och får insyn i läget runt laget.

Örebro Hockey har publicerat en egen intervju här på förmiddagen, men jag vill komplettera den texten med en viktig detalj. Laget må vara snudd på komplett, men man saknar två spelare på grund av att de måste jobba istället. Då får andra chansen istället, men det är den verklighet de lever i.

Färjestad är favoriter, men Örebro har alla ambitioner om att kunna skaka om dem. Laget som tog klivet upp från division 2 ifjol är förstärkt med ett par spelare från division 1 och man har alla intentioner om att slåss om poängen ikväll.

Matchen börjar 17.00 och går att se på svenskhockey.tv här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *