Vinst mot TV-puckslaget

Vinst mot TV-puckslaget

I fredags stod AIK Div1 för motståndet, tyvärr inget resultat att rapportera där ännu, och idag laddade laget upp inför säsongsstarten med att möta TV-puckslaget i Behrn Arena.

Det är värt att poängtera att ålderskillnaden mellan dessa två lag inte är så stor trots att de ena är ett damlag och det andra ett TV-puckslag, men det är så verkligheten ser ut för damishockeyspelare. Snittåldern är låg helt enkelt för det ingen som har råd att fortsätta spela speciellt länge om man inte är en världsstjärna.

Matchen mot TV-puckslaget var väldigt  jämn och den första perioden turades lagen om något att styra spelet, men det var inte helt förvånande att matchen slutade noll-noll. De tog ut varandra helt enkelt.

Den andra perioden var kanske inte så värst annorlunda, men där lyckades TV-puckslaget spräcka nollan efter att man vunnit puck i offensiv zon bakom mål. Väggspelat sig fram och sedan kunnat slå in returen.

I den tredje perioden skulle damlaget utjämna till 1-1 där igen en retur igen letade sig in, men denna gång i TV-puckslagets kasse. Matchen slutade sedan oavgjort och det får man väl ändå säga var ett ganska rättvist resultat även om damlaget kändes farligare.

I förlängningen skulle sedan damlaget avgöra efter att man bitit sig fast i offensiv zon, tvingat fram en icing och sedan slagit en retur på backskott. TV-puckslaget orkade inte stå emot helt enkelt.

Nu väntar öppningsmatch mot Färjestad på fredag hemma i Behrn Arena. Den matchen sänds troligen på svenskhockey.tv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *