Inför Västerås – Örebro 17/10

Inför Västerås – Örebro 17/10

Efter ett uppehåll för ett kval till TV-pucken som aldrig blev av är det nu dags seriespelet att återuppta. Örebro åker till Västerås för att försöka ta andra raka segern. Örebro är nya i serien och de har ambitioner om att försöka bli fjärde bästa lag denna säsong, men med många nya spelare är det svårt att veta exakt hur man står sig.

Västerås har spelat i DamEttan ganska många år nu, men har hört till de sämre lagen mest hela tiden. Man spelade faktiskt i Riksserien 2009/10, men åkte ur direkt och har aldrig hämtat sig efter det.

I förra omgången mötte Västerås tippade seriesegraren Färjestad och ledde faktiskt med 4-3 efter två perioder, men förlorade till slut med 5-7. Skotten i matchen? 14-72. Västerås PDO i matchen var 125,99%. Fia Blylod i målet avslutade matchen med 91,55% räddningsprocent och 65 räddningar, men än mer imponerande var nog skotteffektiviteten på 35,71%.

Att få hål på Blylod blir troligen den stor utmaningen ikväll. Örebro som lag har en större bredd och borde över 60 minuter kunna ta hem det. Om försvarsspelet fungerar lika bra som mot SHK senast har man goda förutsättningar för att vinna även mot Västerås.

Matchen börjar 18:30 och sänds på Svenskhockey.tv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *