Inför Oskarshamn – Örebro 17/10

Inför Oskarshamn – Örebro 17/10

Tabellsexan tar emot tabellfemman i morgondagens match. Bortalaget har en poängs fördel och två måls bättre målskillnad. Serien är ung och Örebro har haft både toppar och dalar redan under de fåtal matcher som spelats. Nu verkar man hittat spelet igen, men fick ändå nöja sig med en poäng mot Luleå.

Hemmalaget har i sin tur en ganska tydlig tendens i sina matcher där man vunnit mot de sämre lagen (Leksand, Djurgården, Brynäs, Färjestad) och förlorat mot de bättre i tabellen (Luleå, HV71, Rögle). Vilken grupp ska Örebro sälla sig till?

Fredrik Olofsson som kom från Modo har varit ett stort utropstecken samtidigt som spelare som Filip Engsundh och Kim Rosdahl verkar tagit det där extra steget. Tyler Kelleher kanske nu efter en säsong i SHL kan bli den spelare de hade hoppats på, men det stora namnet just nu är så klart Nolan Zajac.

Han fick lämna när de gick upp i SHL, men efter ett år i Norge är han tillbaka och han spelar som att han hör hemma där. Han har varit riktigt bra och producerat som en toppback i SHL.

Värt att poängtera är att de har inte statistiken som lag som talar för att de ska kunna bibehålla en plats så pass högt i tabellen. Alla poäng man kan ta när trenden är god är givetvis värda mycket i slutet. Samtidigt är de långt ifrån lika dåliga som förra året och det är flera lag som är sämre än Oskarshamn i många kategorier. Någon jumboplacering tror jag fortfarande inte att det blir, men att de skulle ligga på direktplats efter 52 omgångar är nog inte så troligt heller.

Det är som sagt Oskarshamn som står för motståndet och det blir en tuff motståndare helt enkelt imorgon.

Matchen börjar 15.15 och sänds på Cmore Live 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *