Onödigt stor förlust i premiären

Onödigt stor förlust i premiären

Att Färjestad var favorittippade inför mötet är ingen underdrift. De ska mer eller mindre glida igenom seriespelet innan det blir vidare spel i kvalet upp till SDHL.

Att siffrorna stack iväg till 9-1 är givetvis trist, men skotten skrevs till sist till 59-12 och det var mycket spel i Örebros zon. Jag kan inte säga att det var orättvist, men Örebro hade ett antal chanser till att putsa på siffrorna samtidigt som i alla fall tre mål var mer eller mindre bjudningar av försvaret.

Färjestad kan spela ställa upp tre linor med väldigt bra spelare för DamEttan, en del kanske för bra egentligen, och det syns också på isen. De har en högre lägstanivå, mer erfarenhet och gör saker i ett högre tempo utan misstag.

Något jag dock vill lyfta fram är att Örebro orkade och försökte stå emot i 60 minuter. Förra året fanns inte riktigt orken hela vägen utan efter två perioder kunde det rinna iväg när orken tröt.

Det kan låta knepigt, men de stora siffrorna till trots ska det bli mycket kul att se vad laget kan uträtta mot mer jämbördigt motstånd i form av Västerås och SHK Hockey. Det är ändå de tre som ska göra upp om tredjeplatsen bakom Färjestad och Sandviken.

Västerås slog för övrigt SHK med 6-4 i dagens andra match efter en stark tredje period.

Näst match spelas nästa lördag 15.00 borta mot Sandviken. Tuffast möjliga start för Örebro med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *