Seger mot Linköping D18

Seger mot Linköping D18

Örebro inledde bra och hade ett visst spelövertag i den första perioden. Den individuella skickligheten hos Linköpingsspelarna gjorde dock att de inte kunde slappna av vid något tillfälle. Linköping stack upp då och då och det faktum att första perioden slutade 1-1 var ingen större överraskning. Örebro lyckades inte göra så mycket med spelövertaget utan det blev lite mer som att de kände på motståndarna lite.

Örebros lednings kom efter att de lyckats pressa fast Linköping i offensiv zon. Rebecka Lundwall spelade fram Anna Brenkle som bröt in framför mål och lyfte in pucken högt på plockhandsksidan. Kvitteringen från Linköping kom inte långt senare efter en miss i markeringen framför egen kasse.

Andra perioden inledde Linköping bäst och tog rättvist ledningen i powerplay. Örebro vek dock inte ner sig utan kunde genom fyra raka mål se till att vända ordentligt på steken. Linköping tog time-out för att få stopp på blödningen och det verkade hjälpa något. Inga fler mål i baken, men Örebro fortsatt starkare i andra perioden.

Kvitteringen kom efter att Brenkle vunnit pucken i ett hemjobb, väggspelat med Lundwall och sedan gasat mot mål för att kvittera matchen. Ledningen tog man sedan efter att Linnea Bäckström snappat upp ett dåligt uppspel i mittzon åkt och slängt iväg ett skott på mål som letade sig in. Frida Grandelius följde med slalomåkning genom försvaret och säkert placera in 4-2 vid bortre stolpen.

Fjärde målet kom efter att Filippa Lindgren hittat Emelie Fridström framför mål som kunde raka in 5-2 på sin egen retur. Örebro var fruktansvärt nära att göra även 6-2 några minuter senare, men pucken nöjde sig att dansa vid stolproten innan målvakten fick tag på den.

Linköping öppnade tredje perioden bäst. Örebro fick inte till uppspelen när man väl vunnit puck och Linköping kunde vända tillbaka spelet snabbt. Örebro redde ut det hela dock, och kunde jämna ut spelet. Örebro fick till ett nästan-friläge sedan och det kändes som att laget höll på att äta sig tillbaka till positionen som spelförande.

Då tog istället Linköping tillbaka kommandot och så fortsatte spelet att bölja fram och tillbaka. Örebro försökte kontra fräckt när chansen gavs, men inget av lagen kom så långt. Med lite mer än två minuter kvar fick sedan Örebro chansen att spela powerplay och var väldigt nära 6-2, men pucken smet precis utanför.

Säkert en skön seger för spelarna efter de tunga matcherna förra helgen. Nästa match bli AIK borta på fredag 11/9 20.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *