Inför Oskarshamn – Örebro 8/9

Inför Oskarshamn – Örebro 8/9

Örebro har haft en bra försäsong där mycket känns som det mesta faktiskt fungerar bra. Nu har även Nick Ebert anslutit, vilket borde ge laget en dimension till. Om det tar av Lukas Pilös speltid kommer jag bli sur, men det verkar som att Jonathan Andersson är den som får backa (ordvitsen var inte menad, men får stå kvar) undan just imorgon.

Emil Larsson är tillbaka och spelklar till imorgon. Han verkar vara på bra spelhumör dessutom. Oliver Eklind ser ut att vara extraspelare imorgon, och i det stora verkar kedjorna vara intakta.

Oskarshamn slapp kvala förra våren och många skrockar om att de hade fått det svårt i ett kvalspel mot topplagen i Hockeyallsvenskan. Jag är inte så säker på det, men det kommer vi aldrig att få veta. Oskarshamn bygger fortsatt sitt lag på att hitta fynd i Hockeyallsvenskan och utländska ligor, och det är rimligt med den budget de rör sig med.

Många spelare har lämnat och vissa har inte hittat nya klubbar, vissa har hamnat i Hockeyallsvenskan, vissa har hamnat i utländska ligor. Simon Despres sticker kanske ut, men av resterande är det kanske inte så många namn som många riktigt sörjer.

Oskarshamn har värvat in Hockeyallsvenskans bästa målvakt i Joe Cannata och behållt Tex Williamsson som backup. Det blir en ny nivå för Cannata, men han verkar sannerligen som en duglig SHL-målvakt åtminstone.

Backsidan har man i stort sett bytt ut helt och det är många namn som man skulle beskriva som toppnamn i Hockeyallsvenskan spetsade med namn som högs troligen håller god SHL-kvalité. Backsidan känns som den mest gedigna lagdelen även om målvakterna borde vara bra i SHL de med.

Forwards däremot känns mer ovissa där man har en förstalina och kanske några spelare till som kan producera en del poäng, men överlag är det många spelare som på pappret kommer att slita och gnugga utan mycket utdelning. Nu vinner man matcher genom att göra fler mål än motståndarna så om dessa spelare kan spela 0-0 kan det säkert räcka för att plocka en del tabellpoäng och göra situationen osäker för lag som Leksand och Malmö som nog kommer att befinna sig på ungefär samma ställe i tabellen.

Oskarshamn har ett lag som skulle kunna överraska, men över en hel säsong är det svårt att tro att de ska kunna nå slutspel även om det också finns lag som gått ner sig en del sedan förra säsongen. Hittills har man två segrar vid full tid, en straffseger och två förluster på kontot under försäsongen.

Örebro är favoriter och gör man inte hela jobbet kommer man få det svårt att slå Oskarshamn, men en gedigen insats ska leda till seger imorgon. Matchen börjar 18.00 och sänds på Cmore Live 3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *