Negativt kval väntar för damerna

Negativt kval väntar för damerna

Grundserien är över för Örebro Hockeys damlag i DamEtta Västra. Efter 12 matcher landar man på 1 seger och 11 förluster. Dock värt att nämna att man pressade både Färjestad och Sandviken i de sista matcherna, men föll till slut ändå. Det blev inte den säsong som laget såg framför sig.

Som vi skrev i inledningen hade övriga lag kunnat nyttja det faktum att Leksand lade ner sitt andralag till att få in bra med förstärkningar i lagen. Örebro tappade ett par unga talanger och värvade in två nya namn, men det går inte riktigt att bara skylla på det.

Dock får man ändå ställa sig lite fundersam till varför Örebro hamnade så mycket efter övriga lag. Den här säsongen måste vara en ordentlig missräkning, men att ramla ur Division 1 vore sannerligen inte bra för den fortsatta satsningen. Sen kan man säga vad man vill om att den är långsiktig.

Nu väntar ett kval med Falun, Nor och Mora. Det är fortsatt högst oklart exakt vad kvalet kommer att resultera i. Lagen vet alltså inte exakt vad de spelar om. Det verkar oklart hur många lag som går till division 1 eller division 2.

Det var för få lag i division 1 säsongen som var så det är nog rimligt att anta att fler än ett lag kommer att spela i DamEttan Västra nästa säsong. Örebro borde rimligen vara ett av dem, jag kan inte riktigt se något annat framför mig just nu.

Nu på lördag är det match mot Falun som vann Division 2 Västra med 13 segrar och 1 förlust före just Mora och ÖHK:2. Örebro slog Nor i båda matcherna under säsongen som var och medan man förlorade båda mot Falun. I matchen mot Mora delade lagen på resultaten med varsin seger.

Falun får kanske därför ses som topptippade, men både Mora och Örebro borde vara med och slåss om platserna i DamEttan nästa säsong. Nor borde rimligen inte kunna rubba något av de andra lagen, men givetvis får man inte ta ut något i förskott.

Det är inte helt rättvist att prata om flopp, med pandemi och allt som pågår, men att ramla ner till DamTvåan vore väldigt olyckligt för laget. Det skulle nog innebära att man kommer tappa ett antal spelare som helt enkelt vill spela högre upp i seriesystemet, men vi behöver inte dra några växlar än förrän kvalet faktiskt är spelat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *