Tre säkra poäng inkasserade

Tre säkra poäng inkasserade

Om det var en jämn start på förra matchen (innan Leksand spelade ut Örebro) var det inget snack om vilket lag som ville ta tag i taktpinnen, och det var Örebro.

Man sköljde över Leksand, men den första stora farligheten fick faktiskt Leksand på en spelvändning och efter det var det Leksand som tryckte på lite innan Örebro fick en spelvändning genom Oliver Eklind som resulterade i ett powerplay.

Spelet i powerplay såg bra ut, vilket det också gjort förut, men inget mål … vilket också hänt förut.

Leksand hann lagom bli fulltaliga innan de skulle spela powerplay efter en hög klubba från Marcus Hardegård. Över två minuter konstant press mot Örebros mål följde, men inget mål. Svettigt var bara förnamnet.

Örebro vände tillbaka och satte bra press på Leksand. Efter flera farligheter och inget mål tog Leo Carlsson ny sats och efter en fräck tunnel på sista backen kunde Nick Halloran lyfta in 1-0.

Kvalitén på spelet gick ner en del efter målet. Spelarna verkade inte riktigt vara kompis med pucken längre. Den studsade över bladet eller så satt inte passarna riktigt. Det var inte katastrofalt dåligt … bara sämre än innan.

Örebro valde att ta nya tag i andra och skapade direkt flera farliga chanser. Det ledde till ett powerplay som inte ledde till något mål i sin tur.

Det gjorde att Leksand fick luft under vingarna och kunde jobba till sig en utvisning. Inget mål, men fortsatt fördel och det var väl lite typisk period 2-hockey efter det. Något lag får lite tryck i en period och sen vänder det i spelvändning och lite tryck åt andra hållet.

Efter ett fräckt inspel från Jani Lajunen kunde Jussi Puustinen äntligen göra mål igen på returen som uppstod. Leksand arbetar tillbaka spelövertaget och hade en del farligt mot slutet.

Tredje perioden var en hyfsat jämn historia den med i det stora hela.

Leksand lyckades reducerade i powerplay och försökte, typ, att anfall, men tempot fanns inte riktigt där samtidigt som Örebro låg på försvar för att säkra segern.

Leksand plockade målvakten med lite drygt tre minuter kvar. Desto närmare slutet vi kom, desto mer fick Jhonas Enroth att göra och han var omutlig. Redan en puck var för mycket.

Oliver Eklind hade redan haft en chans att sätta pucken i öppen kasse, men vid andra försöket så missade han inte. Det var sista spiken i gatustenen.

Örebro vinner helt rättvist, men det var inte med samma övertag som Leksand hade i torsdags. Dock en övertygande seger.

Med tanke på skadorna som lager också har är segern än mer imponerande.

En spelare till ska presenteras inom kort, utöver Kristaps Zile. Det blir intressant att se vem det blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *