Örebro stärker upp damsidan

Örebro stärker upp damsidan

Efter en väldigt tung säsong med bara tre inspelade poäng och ett kvalspel där man slutade trea av fyra lag och fortfarande inte är helt hundra på vilken serie man kommer att spela i. Eller det man vet är att man kommer att ha ett lag i DamTvåan Västra. Frågan är om man åter igen får en gratisplats i DamEttan också.

Jag har redan resonerat rätt mycket kring detta i föregående inlägg, och har ni läst det så förstår ni nog att jag är väldigt glad att Örebro Hockey nu tar in Daniel Tagesson och ger honom ett övergripande ansvar för damlaget.

Det ansvaret har tidigare legat hos Stefan Bengtzén som en av många saker han ska göra. Det säger lite självt att det håller inte i längden att inte ha någon dedikerad till damlaget om man nu menar allvar med en sådan satsning. Annars kommer det förbli ett bihang till resten.

Tagesson är från norra delen av regionen och efter en karriär som spelare i Hällefors gick han vidare som först tränare och senare general manager för samma lag innan han gick vidare till Örebro Läns TV-pucklag. Där har han lett tjejerna genom två turneringar innan han nu då plockas in i Örebro Hockeys organisation.

Imorgon ska laget samlas och summera säsongen. Sedan får vi väl vänta och se hur SIF resonerar om de vill fortsätta med en obalanserad serie. Inte för att Örebro egentligen förtjänat en plats i DamEttan, men för tjejernas skull kan man ju ändå hoppas.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *